Skulpturflytt och ett vimmel av trevliga besökare.

”Urkraft”. Nu är den på plats. Tack Br Björklunds Grus AB för att vi fick låna maskin för att knuffa den på plats, Hans som körde dem från Sliperiet, Mats som spenderade dagen med att hjälpa till med projektet och Roland som fick hjälpa till på slutet när vi skulle stoppa in stenar för att säkra upp, samtidigt som Mats förde med skopan. Frustrerande att själv vara justerad med lite trasig handled.

Äntligen står den som det var tänkt. Så det syns att den suttit ihop, och med ett litet mellanrum mellan de polerade ytorna. När stenarna stått vända från varandra har det varit svårt att förklara tanken. Jag diskuterade iden med Christer Bording en gång han stod och undrade vad de stora stenarna skulle användas till. Han såg direkt framför sig och tyckte idén var bra, att de skulle poleras ungefär såhär och placeras tillsammans. Man skulle vilja att han fått se att det faktiskt blev verklighet. Förresten blir utställningen vi skulle haft tillsammans i Yngsjö till hans minnesutställning. Den dagen får ni komma till Galleri Havslust:

I sådana här projekt får lösningar hittas på under vägen. Brädan är till för att det inte skall slå ut flisor ur de polerade ytorna om stenarna slår ihop. Inte enkelt att styra dem exakt.

Här började man kanske kunna se hur jag tänkte med placeringen.

Hans hjälpte till med transporten, lugnt och säkert. En gammal klasskompis som är en klippa på att ställa upp och hjälpa till.

Ni ser så stabilt och fint det går.

Innan den stora flytten var det dusch och rengöring från stendamm och annat.

Både Mats & Hans lade stort engagemang i att få till placeringen. Tack!!

Här är det den stora delen som lastas

och här den mindre.

Lexi övervakade hela arbetet. Det tog en dag, men visst blev det fint?!

I Sliperiet har vi en strid ström av trevliga besökare. Jätteroligt! Tack alla som kommer och njuter av Dagmar Glemmes vackra utställning.

Ni har tid på er tom den 30:onde att se den.

Även om det blivit flera röda prickar finns här fortfarande vackra alster som man kan bli lycklig ägare till. Eller om man bara vill komma och se på allt vackert.

Utanför fönstret är det mysigt att se alla som tittar på den Japanska Trädgården & annat, medan andra sitter och äter en god Holje glass.

Många uppskattar också att se Rolands skulpturer under arbete.

Så hoppas vi att många vill vara med och visa sina Gerda Bengtsson målningar i samband med festivalen, på Föreningarnas Hus i Lönsboda. Tillsammans med LGoIF arrangeras detta. Det är riktigt häftigt att se så mycket hon gjort! Gerda är en lokal konstnär som finns representerad i många hem i Örkened med omnejd.

Gylsboda Festival. Kommer att bli en fantastisk dag!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Skulpturflytt och ett vimmel av trevliga besökare.