Vi tackar Kultur- och fritidsförvaltningen för mycket trevligt besök och så välkomnar vi nya konstnärer i arbete hos oss just nu.

Ett väldigt trevligt sällskap från Osby Kommuns Kultur- och fritidsförvaltning gästade oss, för sin sista APT (arbetsplatsträff- lärde jag mig 😉 innan det blir dags för, sommar, sol och ledighet.

Vi berättade lite Gylsboda- och Diabashistoria, lite Sliperihistoria (så klart) och så hade sällskapet själva med sig lite diskussionsuppgifter när det blev dags för kaffe & hembakat.

Efter promenaden där vi fick visa mer av Gylsboda och berätta lite Harry Martinson-historia fick de som ville prova på att hugga sten.

Det visade sig att här fanns talang för detta!

Vi hade förberett en större sten för delning också, så man fick testa att klyva med kil och bleck. Även detta gick strålande,

här ser ni så fint det gick!

Samtidigt är det full aktivitet med konstnär Roland på plats för att färdigställa bl a skulpturen ni ser i förgrunden och så har vi besök av Jonas som under veckan skall skapa en skalle i Diabas. Ämnet har han just placerat på pallarna för lämplig arbetshöjd. Jonas har skapat i marmor under sina år på konstfack, men det är första gången har ger sig på att arbeta i Diabas. Vi önskar honom en härlig och kreativ vecka hos oss.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi tackar Kultur- och fritidsförvaltningen för mycket trevligt besök och så välkomnar vi nya konstnärer i arbete hos oss just nu.