Fredag 20 maj stängt

Nu står Christer Bordings ”Jag är tydlig” så ståtlig i vårgrönskan. En absolut favoritplats att sitta där på bänken, titta på skulpturen, på den vackra omgivningen och låta tankarna vandra. Önskar så att han kunde fått se när det grönskade på träden omkring skulpturen, det blev precis så vackert som vi tänkte.

Men det var vackert när den kom på plats också, alla årstider är vackra här. Det känns fint att veta att Christer tyckte om platsen, att han tyckte om att finnas på historiskt Harry Martinson land, som han själv uttryckte det. Här längst brottet gick ju den lille Harry när han traskade till sina första skolår, i Ubbaboda Skola. Om det kan vi läsa i Nässlorna Blomma.

På fredag håller vi stängt. Då följer vi Christer till hans sista vila. Men vi är tacksamma att han finns kvar här i sitt skapande. För alltid en stor förebild. När vi kör fast med saker i arbetet med stenen går vi till favoritplatsen, så klarnar det snart. Tacksamma för allt, för att vi fått lära känna Christer och också hans fina familj <3

Harry Martinsons dotter Harriet och hennes man överraskade oss med ett besök idag. Mycket trevligt, de har följt arbetet med Sliperiet från start. De tyckte också det var fint med skulpturen ”Jag är tydlig.”

Ja, vi har verkligen mycket att vara tacksamma över. Här kom vår fina granne Angela med kvistar med ljuvliga äppelblommor.

Vänner som träffas & tar en fika hos oss

och här var det ett annat trevligt sällskap som dukat upp fikakorg och satt och njöt när vi kom på morgonen. Underbart!

Vi har också haft vår nästa utställare på besök. Dagmar Glemme. Hon hade några glasskulpturer med sig och kommer med ett nytt lass den 7 juni, inför vernissagen den 11 juni.

Vernissageplanering med Dagmar Glemme.

Snart får vi be samlarna komma och berätta om mineralsamlingen igen. Många kommer för att se den och frågar efter föreläsningar kring den. Det får vi ordna.

Så fick vi besök av en man som haft mormor & morfar i Gylsboda när han var barn i början på -30 talet. Han berättade att då turades man om här med att hålla biblioteket öppet, som ideell verksamhet. Så roligt att höra, redan då var här ideella krafter som arbete för kulturen! Vi har verkligen en rik historia att bygga på!

I morgon torsdag har vi ett större sällskap på förmiddagen bokat och ett mindre på eftermiddagen. Misstänker att det inte hinns med något inlägg i morgon, därav informerar vi nu att fredagen håller vi stängt.

Välkomna igen på lördag och alla andra dagar i vanlig ordning, alltid öppet efter önskemål. (Nästan) alltid på plats, men för att vara säker, meddela innan på mail medlem@sliperietgylsboda el tel 0703109162. Tack.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Fredag 20 maj stängt