Berätta, berätta, vad tycker ni?!

Oj, oj, oj så roligt med alla trevliga besökare som är ute och åker i den ljuvliga vårsolen.

Marianne & Anders utställning får mycket uppskattning av alla härliga besökare.

Utanför fönstret satt många och njöt i solen medan andra kikar runt inne och vi inser att det är hög tid att fylla på med mer av den goda Holje glassen, den tog minsann slut idag!

Vi får tacka för överseendet med att det är mycket beställningar som står packade på väg ut så det är trångt om utrymmet i silversmedjan/målarateljén. När tid finnes får det blir ett röj i hyllorna också..

Både igår & idag har saker från utställarna hittat nya hem.

De yngre besökarna fastnar ofta för mineral/fossilsamlingen.

Här hade vi inte hunnit få ut slangen som låg inne för att inte frysa över natten. Men barnen hade bara ögon för alla stenar, så det funkade ändå.

Förra veckan berättade vi om dagen i hyttan hos Micke Johans Konstglas. Har alltid fascinerats av glaskonst och en önskan om att kunna göra en egen design har vuxit fram. Har dock trott att det skulle stanna vid en dröm. Men så hade jag turen att lära känna glasblåsarmästare Micke Johansson, genom Christer Bording. Micke blåser dropparna till Bordings Droppen uholkar stenen.

”Droppen urholkar stenen” , Bording.

Drömmen har varit att kunna göra en speciell Gylsbodadesign. Micke som är en av sveriges främsta mästare med glas hade jag aldrig vågat drömma om att skulle förverkliga detta. Bara fråga, tyckte Christer. Och Micke tyckte genast att det är klart vi skall, så fick jag komma & vara med en dag i hyttan. Ett Diabasberg inneslutet i ett universum av klarglas och bubblor med luft som ger liv. Lite stänk av silver i berget, precis som det är i Diabasen som vi känner den. Och så skall de sitta på olika varianter av Diabasberg som sockel. Alla bergen är olika, både de inne i globerna och socklarna.

Så, låt oss presentera, den allra första: ”Gylsboda” . Berätta, berätta, vad tycker ni?!

Kvällspromenaden bjöd på spektakulära Gylsbodavyer. Vi är allt bra lyckligt lottade!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Berätta, berätta, vad tycker ni?!