Berg, glas, samverkan och utveckling.

Foto Joakim Lloyd Raboff

Om man vill skapa något speciellt, som symboliserar Gylsboda. Vad skulle det då vara? Det måste väl var berg. Diabas.

En specialdesign som ÄR Gylsboda. Den tanken har snurrat länge i huvudet.

Genom Christer Bording lärde vi känna Micke Johansson, glasblåsarmästaren Mickejohans konstglas. Micke gör glasdropparna till Bordings ”Droppen urholkar stenen”.

Igår bjöd Micke in oss till sin hytta för att göra prover.

Det blev glasglober med svart berg inuti. Fascinerande att se arbetet med glas, har alltid imponerats av det. Och att få vara med & styra designen, det trodde jag aldrig jag skulle få vara med om. Magiskt. Globen ”Gylsboda”. Ni skall få se när de är klara. Här är en under arbete. Fantastiskt roligt att skapa tillsammans. Det är så nya saker växer fram. Glas & Diabas , perfect match.

Vi vill skapa förutsättningar för ännu mera samverkan mellan olika konstnärer. Idag har vi arbetat med en ansökan för att kunna fortsätta utveckla Sliperiet till den kreativa smältdegel vi vill skapa. Andrew & Martin kom över när Mats & jag var i Sliperiet, här har spånats idéer.

Senare kom Bodo för att arbeta vidare med den japanska trädgården. BR Björklunds Grus lät oss generöst låna deras maskin när de arbetat klart för dagen för att flytta stenarna till rätt plats. Bodo dirigerar & Mats kör.

En kreativ dag, full aktivitet i alla hörn, både i keramikverkstaden, i målarateljén, stenverkstaden & ute. Härligt!

Peter, Per & Göran var i Sliperiet igår när vi var i glashyttan, idag var Per och fixade klart med saker de arbetade med igår.

Nu önskar vi trevlig helg och välkomna att besöka utställningen. Slå en pling innan, så vi säkert är på plats. 0703109162. Välkomna.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Berg, glas, samverkan och utveckling.