Hembygdshistoria på film!

Idag fick vi en förhandstitt på ett filmmaterial som Gunnar Eriksson digitaliserat så han kan visa för er också när vi hittar ett bra tillfälle. Intressanta filmer om Lönsboda Mässan 1952, från branden i huset där järnaffären ligger i Lönsboda på 40- talet, filmer från Tostaboda, Gisslaboda och några sekvenser där grannarna från där jag växte upp i Tosthult är med. Visst skulle det vara trevligt med en visning för allmänheten! Har ni önskemål om när det passar som bäst- kväll, eftermiddag, helg eller i veckan?

Här syns en sekvens från den våldsamma branden.

Idylliska bilder från bad i Ubbasjön.

Gunnar hade också med denna bok som han gjort från uppsatser som modern skrev på 30- talet. Ett intressant tidsdokument.

Väldigt roligt är det att träffa Gunnar igen, han var handledare för specialarbetet jag & en klasskompis gjorde när vi gick sista året på tekniskan för ingenjörsexamen. Efter det jobbade jag ett år på Sjölanders Mekaniska hos Gunnar på konstruktionsavdelningen. Vi konstaterade idag att det är 30 år sedan!!

Och nu är det andra konstruktioner som fyller dagarna. Fjärilen är flygfärdig.

Passar på att såga upp lite material medan det är plusgrader så vattnet inte fryser i sågen.

De senaste veckornas blåst har rivit ner träd olägligt. Bl a över den japanska trädgården som Bodo Langner håller på att bygga upp. Här har Göran gjort en insats med motorsågen.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Hembygdshistoria på film!