Bordings vackra skulptur”Jag är tydlig” har kommit på stadig mark lagom till morgondagens invigning. Välkomna att se den och slingan med sin nya bro och trappa.

I morgon är den stora invigningen. Stenbrottslingan invigs och Bording statyn ”Jag är tydlig” har fått ordentligt med underlag och slät mark omkring sig.

Vi tackar Br Björklunds Grus AB för material och MN Entreprenad & Mats för hjälpen med att få krosset på plats.

Nu är det klart såhär långt, så vi kan hålla invigningen med servering av snittar på snygga bänkbordet från Osby Bänken.

Den vackra skulpturen kommer mer till sin rätt med ordentligt underlag. Skulpturen är en viktig del i att göra slingan till både natur- och kulturled.

Igår hade vi planeringsmöte inför invigningen och det efterföljande mötet. Det har varit ett utvecklande ”Friluftslivets År” och nu är vi framme vid sista programpunkten. Josefine till vänster i bilden har lagt mycket engagemang som samordnare för projektet. Kommunekolog Agne kommer att hålla invigningstalet, slingan är ett resultat av ett LONA projekt som görs i samverkan med kommunen. Marika till höger i bilden kommer att delta och fungera som moderator vid morgondagens möte. Marika har ett stort intresse för friluftsliv, samverkan och utveckling. Hon är dessutom den som invigde Sliperiet när vi startade upp 2018. En välbesökt och fin invigning som vi aldrig kommer att glömma <3

Här har Mats & Josefine plockat bort de sista restbitarna efter brobygget. Jag hade trevliga besökare i Sliperiet att ta hand om, så jag missade bärandet.. Det kanske inte hade varit att rekommendera ändå just nu, med inflammation i bl a revbenen. Har i alla fall sopat & snyggat till på bron och bakat till mötesdeltagarna. Ikväll har Mats tagit bort det lilla trädet som fallit över stigen också, så nu är det fri väg igen. Planen är att vi går till bron för själva bandklippningen.

Per & Göran har fixat till så det har kommit upp mer skåp för förvaring, för att förenkla så det kan bli bättre ordning & reda bland Sliperiets förnödenheter. Kanonbra!

Idag kunde vi läsa om utställningen av George Badawis vackra skulpturer i Norra Skåne. Utställningen står kvar, välkomna att se den! Ett tips kan vara att kombinera det med nästa helgs event:

Kom bara ihåg att föranmäla er till detta, så rätt mängd material & fika förbereds. Tack!

Men först skall vi ha invigning. Ni som har möjlighet, kom gärna och var med, prova snittarna från cafe Kronan och äppelmust från Stationsbutiken. Blir det kyligt kan ni värma er på varm must och härligt positivspel av Anneliese och Niels Holmsteen. Vi ses!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Bordings vackra skulptur”Jag är tydlig” har kommit på stadig mark lagom till morgondagens invigning. Välkomna att se den och slingan med sin nya bro och trappa.