Kyliga vindar men värmande toner och upplyftande gemenskap.

Så härlig stämning det blev när Anneliese och Niels Holmsteen satte igång med positivspelandet när besökarna började strömma till.

Så fina och wow vilka stämningsskapare! Det här känner vi ju att vi vill höra mer av! Jättetack till Holmsteens som ställde upp, underbart att se barnen stå och klappa takten.

Kul att se så många som anslöt efter hand.

Förmiddagens förberedelser bestod bl a i att få bandet på plats. Josefine hade skaffat guldigt band dagen till ära & tyckte att jag behövde fastna på en bild. ”Diabas” skulle jag säga för att inte se så allvarlig ut & då blir man ju glad, prova själva! Diabas gör varje människa glad, lixom.

Jag hann inte bort för att ta bild när Josefine värmde äppelmusten i skogscafét, men en bild på avstånd blev det i alla fall. Underbart att se liv i skogscafét igen.

Så fortsatte vi ut till platsen där det stått en kran medan brottet var igång, innanför Transformatorn. Här, hos Bordings skulptur hade vi dukat upp på bordet.

Härliga glada barn hjälpte till att hålla reda på allt från bordet som ville fara omkring i vinden.

Sen drog vi oss in längst slingan, och samlades kring bron.

Man kan gå på en bro på många olika sätt 😉 Livfulla barn vill ju testa.

Hana Entreprenad AB har gjort bro & trappa.

Det blev lite trångt om platsen vid bron.

Alla ville ju komma åt att se och höra barnens version av Bockarna Bruse på bron. Tack till barnen som ställde upp!

Stort tack också till Agne som invigningspratade så fint. Agne som är kommunekolog och som följt Sliperiet från start bl a genom Leader.

Agne tog hjälp med bandklippningen av en flicka.

Här var många framme & ville föreviga ögonblicket.

Senare fortsatte vi till Sliperiet för möte med inbjudna tjänstemän och politiker från Osby, Östra Göinge, Olofströms och Älmhults kommuner. Agne som är kommunekolog representerade Osby kommun i diskussionerna som handlade om natur- och kulturturism, samverkan och utbyte av idéer och goda exempel. Vi tackar för allas stora engagemang. Med Marika som moderator blev det ett intressant och bra samtal och jag tror alla fick något matnyttigt med sig hem.

Här presenteras maten som MUFF lagade till, en mycket god gryta. De presenterade också sitt hållbarhetstänk med växtbaserad mat.

Vi riktar ett stort tack till alla som medverkade vid invigningen och som var med på eftermiddagens samtal. Mycket intressant att ta del av varandras metoder och strategier. Nu arbetar vi vidare, tillsammans framåt! Tack & med det önskar vi en trevlig helg!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Kyliga vindar men värmande toner och upplyftande gemenskap.