Godaste soppan ever på Zaches pop up och mycket trevlig föreläsning av Inger O. En pangkväll!!

Tummen upp. Den skriver vi under på. SÅ bra jobbat av Zache som fixade pop up serveringen med bravur- igen. Mamma Kajsa & jag hjälpte till med serveringen.

Mathias var med en stund och supportade också.

Grönkålschips under tillverkning, som sedan strösslades över soppan. En himmelskt len och god soppa på jordärtskockor och potatis, med lite sting. Amazing. Gulaschen var också mycket god hördes från alla som åt av den. Och grönkålschipsen, mums!!

Än finns det lite blommor att plocka ihop till borden, men nu börjar det tryta.

Bakat hade Zache också gjort, flarn till kaffet. Viken kille! Honom vill vi se mer av i Sliperiet! Ni som inte fick plats denna gången, håll ögonen på sidan, rätt vad det är poppar han upp här igen.

När alla var mätta och belåtna tog Inger Ohlsson över stafettpinnen för kvällen och pratade Spedetröjor. Vackra stickade tröjor, skånskt kvinnohantverk. Vi fick ett historieperspektiv och vi fick se vackra stickade tröjor, rikt dekorerade på olika sätt. Jätteintressant och lärorikt. Visste ni tex att bak åt 1700 talet till var det hela familjens uppgift att sticka brukskläder under vintern så det räckte hela året, både till familjen och till pigor och drängar?

Inger hade med några exempel på tröjor hon stickat, den svarta hon bär här har hon också gjort.

Set till att sticka sin egen tröja hade hon också med, för den som kände sig manad.

Här blir det mest arbete i hårdare material. Bording lyktor klara att packas.

liksom denhär varianten, den blev nästan en ny favorit.

Nu har kvällen avslutats med att städa & ställa iordning efter kvällen inför morgondagens besök på förmiddagen. Tack alla för en fin kväll. Jätteroligt att så många kom, det är vi väldigt glada för. Och tack team Zache och Inger O för era insatser.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Godaste soppan ever på Zaches pop up och mycket trevlig föreläsning av Inger O. En pangkväll!!