Trappa, bro och en innehållsrik höst.

Det var mörkt innan jag hann bort och fotografera, men ni ser ändå hur fin den är. Hana Entreprenad har byggt klart trappan på Stenbrottsslingan, allt i ek.

Testad och godkänd med högsta betyg från Lexi. Ni ser hur glädjen lyser i ögonen på henne..

Nu kan ni alltså gå runt brottet med fina, fina ekbron och trappan som underlättar de klurigaste passagerna. Den 19 nov inviger vi officiellt det hela, kl 12 för allmänheten. Ett LONA projekt, i samverkan med Osby Kommun och med samordning av Josefine Gustafsson.

Har ni också sett att det blir ny pop up restaurang med Zaches Pop Up i november? Den vill ni inte missa! Anmäl er nu för att försäkra er om en plats.

Nov Föreläsningskväll med soppmiddag med Zaches pop up restaurang. Unge mästerkocken lagar en värmande matig soppa som serveras med crème fraîche och surdegsbröd. Kaffe ingår. Förbokning, max 30 pers. På https://www.ibodesign.com hittar ni mer info om Inger Ohlsson som kommer att berätta om Spedetröjan ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Skånskt kvinnohantverk, hantverkskunskap, men kanske ändå främst om att presentera ett stycke tämligen okänd skånsk kulturhistoria eftersom kvinnornas situation i det gamla bondesamhället kommer till uttryck i Spedetröjorna. Anmälan senast 24 okt till medlem@sliperietgylsboda.se Välkomna! För middag, kaffe och föreläsning betalar ni endast 150 kr.

Snart vankas det ny vernissage, fler datum att skriva in i kalendern. 2 okt kl 11-16.

Ni som ännu inte sett pågående utställning med fantastiska skulpturer av sculptor Justas, Hiroshi Koyama och vackert måleri av Akemi Takata , ni har på er tom 29/9.

Vi tackar alla trevliga besökare som var i Sliperiet under den gångna helgen och idag måndag, när Per & Göran varit på plats.

Mats & jag har varit på utvecklingsträff på Blåherre Mölla, med Tourism in Skåne och Skånes Hembygdsförbund idag.

Intressant att se andra verksamheter och diskutera likheter, olikheter, utmaningar och samverkansmöjligheter. Här mals det mjöl, bakas i vedeldad ugn och berättas historia kring gården.

Fem olika föreningar som stöttar varandra i utvecklingsarbetet, mycket givande.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Trappa, bro och en innehållsrik höst.