Vi tackar för en skatt av historia!

Tack Britt Håkansson för skatten av foton och mängder av intressant dokumentation kring Gylsbodas historia. Mycket har Britts pappa Werner Eriksson satt ihop. Annat har Britt tagit fram när hon arbetade med att lyfta historian här. Nu får vi titta på hur vi på bästa förvaltar det hela.

En av bilderna vi fick är från 1905. Det stora blocket har tagits fram med rent handarbete och här ser vi hur exakt man högg blocken, när det kan balanseras på mitten med EN länk!

Mycket intressant dokumentation att botanisera bland!

Ute arbetar Roland vidare med sin skulptur. Här med trevligt besök av Christer Bording- vars utställning tillsammans med Ditte Norström ni kan njuta av hela juni månad ut.

När vi har finbesök av mästare på området är det ju läge för att passa på att spåna idéer, här kring formen på de första två skulpturala stenarna som vi skall flytta upp vid gamla brottet för att pryda sin plats vid promenadslingan. Spelet mellan rå och polerad yta kommer att ge en spännande kontrast i kombinationen mellan dem. Christers tankar kring placeringen kommer ni att få se när vi format och polerat så de är klara att sättas på plats. Åh, så roligt det skall bli! Extra roligt när vi kan hjälpas åt att kläcka idéer att förverkliga.

Genom Bordings skulpturala fönster ”Det goda hemmet”, flankerat av Dittes konstvävnader syns besökare utanför det stora fönstret som sitter & njuter av sommardagen över en kopp kaffe.

En annan liten grupp härliga besökare hade bokat guidning, vi hade en trevlig rundtur med prat kring Gylsboda, Diabas och lite Harry Martinson.

Utställningen och mineral-fossilsamlingen beundras av besökarna.

Många tycker också det är spännande att se på & veta mer om arbetet kring skulpturen som växer fram när Roland arbetar vidare.

Jag stormtrivs med alla trevliga besökare och det ljuvliga vädret när det blir tid för arbete ute på gaveln. Här är det Bordings ”Droppen urholkar stenen” som växer fram, ny leverans av glasdroppar har anlänt från Micke Johanssons konstglas.

Träkonstnär Tony Aronsson har kompletterat sitt sortiment med dessa smycken. Fantastiskt vackra och välgjorda. Kom & kolla, ni ser, här är mycket intressant att uppleva!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi tackar för en skatt av historia!