Ny vecka, ny utställning byggs upp.

Vernissage 1 Maj Konstutställning med Diabsskulptör Christer Bording och textilkonstnär Ditte Norström, med konstvävnader.

Vi tackar Pierre Nilsson för hans utställningstid hos oss, utställningen har varit mycket uppskattad och välbesökt. Under helgen har många av de sålda tavlorna hämtats. Ni som inte haft möjlighet att hämta kan kontakta oss när det passar er att hämta. Tack. Resten av utställningen plockas ner i morgon, måndag. Sedan ställer vi iordning och bygger den nya utställningen inför helgen:

Kl 11-16 1 Maj önskar vi alla välkomna på vernissage. Insläpp max 8 pers åt gången i den stora lokalen. Fikaservering utomhus, kaffe, hembakade kakor och goda mackor på surdegsbröd. Vänligen kom frisk, tänk på att hålla avstånd. Med omtanke om varandra kan vi genomföra en fin vernissage. Kombinationen med dessa två fantastiska konstnärer som arbetar och skapar magi i så olika material kommer att bli en upplevelse för ögat. Utställningen står kvar under Maj och Juni månad. Tidsbokning för besök efter vernissagen alla dagar på tel 0703109162 alt mail medlem@sliperietgylsboda.se Detta för att vi skall kunna planera så varje sällskap får en egen visning, dock aldrig fler än 8 personer åt gången. Allt för att minska riskerna för smittspridning. Tack. Varmt välkomna.

Konstnärernas presentationer:

”Christer Bording är född 1948, och är en helt igenom autodidakt – det vill säga helt självlärd inom yrket.Hans karriär inom stenindustrin började i slutet av 70-talet där han fick lära sig yrket från grunden. Genom detta väcktes ett kärleksförhållande till stenen, och då framför allt diabasen. Möjligheterna och intresset har vuxit, och sedan många år arbetar Christer på heltid i en egen ateljé där han skapar konstverk, inredning och konsthantverk i diabas.”

”Jag är Ditte bor och har min atelje i Ystad . Textilkonstnär , väver konstvävnader. Yrkesutbildning vävning i Lund på 70-talet ,även utbildning i bildvävnad och formgivning. Allt det vågräta i mina bilder är vävt av tygremsor och garn i vävstol ,det lodrätta är ofta broderat på i efterhand . Vanligt mått på mina verk är 90×65 ,träd är mina favoritmotiv med all sin livskraft , höst och vinter är jag som mest kreativ, vilket framgår av mina färgval. Se gärna mina verk på hemsidan, och även mer information om tidigare utställningar.”

Organiserandet i köket fortsätter. Hopplösa lådan är sorterad och arbetsytorna klädsamt tomma. Tack Rebecka för hjälp & inspiration.

Det gav mersmak så när tillfälle ges fortsätter vi i silversmedjan 😉

Båda keramikerna Yvonne & Martin har varit hos oss under helgen. De beslutade att de skall ta ett röj i keramikverkstaden, sortera & organisera.

Ha en fin vecka!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Ny vecka, ny utställning byggs upp.