Vilken resa!

Vilken resa vi fick följ med på, med hjälp av dagens föreläsare! Vi fick följa med när Indien lämnade sin tidigare plats i den Afrikansk kontinenten och gav sig iväg mot Asien. Vi fick en inblick i hur allt är under ständig förändring, och vi fick veta vilken stor roll Diabas spelar för att lägga pussel med kontinenterna för att förstå hur olika delar förflyttat sig & hur de kan förväntas fortsätta sin förflyttning, osv osv.

Mycket intressant att lyssna till professor Ulf Söderlund

gott om tid för frågor bjöd han på till intresserade åhörare.

Ett sällskap firade en speciell dag med picnic utanför Sliperiet, med efterföljande rundtur i området.

Andra tittade runt bland konst och hantverk

och bland alla olika mineral och fossil som finns till beskådan.

Vi är glada över all uppskattning för vårt lilla fik

Fram på eftermiddagen kom nästa gäng, bl a delar av föreningen Norden, som ville höra lite historia kring Gylsboda, Diabasbryting och Sliperiet. Lite jobbigt att gå upp och prata efter en proffsig professor, men det var en väldigt positiv publik, det tackar vi för!

Per hade fullt upp med att ta betalt i fiket, där Ulla bredde frallor för fulla muggar. Tack allihopa för en toppendag!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vilken resa!