Sliperiet från ovan

Vi fortsätter dela med oss av bilderna från Jan Erik Hardebo, och tackar igen för dem alla. Här en intressant bild, där vi ser Sliperiet som den långa byggnaden ungefär mitt i bild och så järnvägen med sina stickspår. I raden med hus till höger syns Föreningshuset eller Missionshuset, Gylsbodabagarens, Hilda & Petters hus (där Harry Martinson bodde hos moster Hilda när han började skolgången i Ubbaboda Skola) följt av två arbetarkaserner, varav den ena finns kvar och den andra är ersatt av en mindre tegelvilla.

Den fina bilden från ovan kan vara rolig att ha sett innan TV inslaget, där man också bl a får se Sliperiet idag från ovan.

Igår hade vi besök av Mats från Eltjänst Älmhult, som generöst sponsrar föreningen med skenor till de spotlights som vi fått tidigare från Nenne, medlem i föreningen. Göran & Per diskuterar upplägget med Mats.

Idag har vi diskuterat ansökningsförfarande, kursverksamhet osv. Här en annan Mats, tillsammans med Karin & David. Och så Lexi & Penny.

Dagen har varit fylld av trevliga besökare, trots regn & rusk ute. Inne lyser vi upp med sensommarens blommor, i bakgrunden Bordings skulpturer som ni kan se i inslaget i Sverige! som sänds i morgon kl 19.00 på SVT1.

Vi som var med vid inspelningen:

Några av dagens trevliga besökare skulle avsätta en stund i morgon för att se på inslaget.

Och några har tjuvstartat och tittat på SVT play. Här är det Richard, Nala och Britta som tittar in. Richard för att hämta familjens Veranentavlor och Britta ville diskutera en silverring.

Nu tackar vi för ännu en fantastisk Sliperidag och önskar en trevlig helg!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Sliperiet från ovan