Sommarjobbarna har anlänt

Under tre sommarveckor kommer vi att berikas med två härliga ungdomar som hjälper oss med div sysslor. Här tar de en välbehövlig paus i skuggan under trädet för att fylla på med vatten efter arbete i solen. En av våra trevliga besökare uppskattade att få byta några ord med de trevliga ungdomarna.

Sen var det åter till arbetet. Vi har hjälpts åt med att hacka ogräs idag, efter introduktion med runtur i Sliperiet & till brottet. Vi hoppas & tror att både Elin och Abdullah skall trivas hos oss. Vi skall se till att de får testa på att hugga lite Diabas också, så de får tillverka sig en lykta att ta med hem sen.

Vi har fått del av flera tidningsurklipp kring historian om Diabasen som knyter ihop Gylsboda och Sölvesborg. Här ett urklipp om hur finstenshuggeriet flyttades från Sliperiet i Gylsboda till Sölvesborg.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Sommarjobbarna har anlänt