Häng med på tillbakablick på 2 års dagen.

Idag skulle vi firat att det är två år sedan vi invigde Sliperiet Gylsboda. Vi skulle haft skulptörkurs och utställning. Tyvärr blev ju firandet och alltihopa inställt. Flera av deltagarna sitter fast i sina resp hemländer. Vi gör en liten tillbakablick här och minns hur fint vi hade det på ettårsdagen. Då hade vi Yvonne Omdals härliga keramikskulpturer på plats, tillsammans med Fredrik Lindqvists vackra textila tavlor.

Yvonne pratade lite om utställningen och vi hade en toppendag i Sliperiet med många besökare, precis som vi hade tänkt oss att det skulle blivit idag.

Vi förflyttar oss ytterligare ett år tillbaka i tiden och hamnar då på invigningsdagen.

Eva Martinson berättar här om sin utställning. Hon läste några av pappa Harry Martinsons dikter och det blev en mycket speciell dag.

Ren glädje kände vi när vi kunde inviga Sliperiet och besökarna strömmade till.

Marika Bjerstedt Hansen, vårt dåvarande kommunalråd, höll ett fint tal med anknytning till bygden, människorna och historien.

Fantastiska Päivikki Wirkkala-Malmqvist och Björn Malmqvist spelade mycket vackert vid invigningen, tror ingen av oss som var med glömmer denna dagen.

Min Fågel Fenix stod klar lagom till invigningen.

Backar vi ytterligare ett år tillbaka i tiden såg det ut såhär. Sommaren 2017, här har vi sågat ner så vi kan ta oss fram till byggnaden.

På insidan jobbade vi med att tömma ut och rensa upp så vi kunde påbörja renoveringsarbetet.

Nu ser det ut såhär vid samma vägg.

Och ute där det bara fanns sly och buskar har vi det såhär fint. Bilden är från idag när vi hade ett intressant och bra möte dagen till ära. Thomas, till vänster på bilden, kock och konstnär från Brasilien/Argentina planerar för en dag i Sliperiet då vi skall kunna äta en specialkomponerad meny med inspiration från hans hemländer, men med lokala råvaror. Martina, Martin & Mette är också med på bilden.

Vi fortsatte in i keramikverkstaden där det planeras för både keramikande och blomsterbindning. Martin som är både keramiker och florist planerar för en kurs i att binda midsommarkransar i midsommarveckan. Hur kul låter inte det då?!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Häng med på tillbakablick på 2 års dagen.