Klart med deltagarna i nya Påskrundan i Göinge.

Minns ni lilla kycklingen som väntade på att resten av familjen skulle ansluta? Nu är de samlade, mammahönan, lilla kycklingen & pappatuppen. Keramik på Diabas.

I samma inlägg som lilla kycklingen var berättade vi om planerna kring Påskrundan i Göinge. Lite förändringar har det blivit, men nu är det klart hur rundan kommer att se ut så vi kör en ny presentation.

Har inte affisch för resp stopp än, men de jag har lägger jag med här. Kompletterar med resten senare.

Påminner samtidigt om hela HKG rundan kring Ivösjön med ett trettiotal fina utställare (presentation av HKG-rundan kommer) och som passar perfekt att kombinera med vår nya Påskrunda i Göinge. Så, planera in hela härliga påsken med HKG´s konstrunda kring Ivösjön och med Påskrundan i Göinge! Om vi utgår från att ni kör HKG rundan och sedan Göingerundan fortsätter ni väg 15 från Olofström och kommer då först till:

den vackra gården som inrymmer Margareta Juhlins Altejé ängeln i Hunshult. Margareta ställer ut änglamålningar, egna böcker och kort. Öppet långfredagen tom annandag påsk kl 11-17. Besökare behöver kunna ta sig upp för en trappa till ateljén, ordentligt räcke finns.

Sedan går det att tvära direkt över till Ubbaboda Byagård där Karin Linderoth kommer att ställa ut målningar, egna barnböcker och kort. Mias smedja med bl a sina speciella änglar i konstsmide, silversmide, smycken mm, Hönshyltegård med ull och andra alpackaprodukter, vårblommor, skinn garn och heminredning och Madde Westin med akrylmålningar. Stina Hjalmarsson har med bruksting i lin & ull och Kerstin Ingvarsson har med tavlor. Öppet långfredagen tom annandag påsk kl 10-16. Byaföreningen kommer att ha våffelserveringen öppen alla dagarna och på söndagen är det bingopromenad . 

Därifrån är det bara ett stenkast till Sliperiet Gylsboda. Hos oss ställer Irna Mattsson ut målningar, Marita Johansson textilt återbruk, Christer Bording skulpturer i Diabas i den nya serien ”Tankens Vandringar” och så tänker hönsfamiljen på bilden ovan vara med tillsammans med lite smycken mm av Lindberg Diabas & Silver. Öppet långfredagen tom annandag påsk kl 11-17 med kaffe, hembakade kakor & frallor alla dagarna. På påskdagen blir det föreställning med Ulrikas Smålåtar för barnen kl 14.

Härifrån fortsätter rundan till Gamlarp där Ann Jönsson hälsar besökare välkomna hela påsken. På Naturhälsan och Meginecenter i Göingeskogen är det öppet Långfredagen – Annandag Påsk kl. 11.00-17.00. ”Vandra i vackra omgivningar, gå vår tipspromenad med påsktema för hela familjen, ta en fika i vårt skogskafé och njut av konst, kultur och hantverk! Konstutställning av Victor Andersson. Smide av Bobbie Hermansson. Luffarslöjd av Josefin Svensson. Sömnad i naturmaterial av Kajsa Skarheden. Pysselbord med naturmaterial för barnen Föredrag om ”Vår Fru” av Ann Jönsson. Hör berättelser om Freja, Moder Maria, Husfrun och häxan. Påskdagen kl.15.00. Entré till föredraget 100 kr. Välkomna!” 

Slutligen medverkar Galleri Hyttmästaren i Glimåkra där Alicja Björk ställer ut måleri och keramik, Inga-Britt Jeppsson ställer ut fritt broderi på målad botten och Johan Norefalk, Pia Bertilsson, Eva Sigvardsson och Heidi Iversen har samlingsutställning och konstnärsgruppen Colorato har samlingsutställning ned akvareller. Kaffeservering finns. Öppet kl 11-17 långfredagen tom påskdagen. Se uppdatering längst ner, ytterligare deltagare

Nu skall vi ta fram karta så ni hittar runt till oss allihopa.

I övrigt är det mycket som skall fixas i Sliperiet, utöver intensivt planeringsarbete av kommande evenemang. Möte med hembygdsförbundet har också hunnits med, intressant med input från andra aktörer och vi fick med intressant material som förvaras i Sliperiet för den som önskar läsa.

En tidig vår spirar och vi fortsätter gneta på med uppbyggnad, verksamhet, renovering och planering. Flera händer tas tacksamt emot (nu lät ju det lite otäckt, vidhängande personer till händerna räknas naturligtvis in). Många sysslor är enkla, men svåra att hinna med. Som tex att åter räfsa undan alla löv på planen vi gjort där det tidigare var skog. Planen är uppgrusad, men om löven ligger kvar börjar snart ogräs slå rot och den vackert svarta planen blir snabbt grön av gräs. Det är bara ett exempel, listan kan göras lång så den som är sugen på att vara delaktig är alltid välkommen. Och naturligtvis är man precis lika välkommen att besöka oss för att ta en titt <3

Uppdatering: Nytillkomna deltagare i påskrundan: Marie Elnertz, Karseboda Äng. Marie har öppet hemma i sin ateljé Långfredag-Annandag Påsk 11-16 där hon visar sitt akvarellmåleri. Karsebodav 25, mellan Boalt & Glimåkra. Hemsida marieelnertz.se

Grannt i Osby. Grannt drivs av 12 konsthantverkare och konstnärer som alla lever och verkar i och kring Osby. I butiken finns våra alster av trä och metall, textil och keramik samt vår bildkonst i olika tekniker. Briogatan 1 i Osby. Påsköppet fredag 11-16, lördag 10-13, söndag 11-16, måndag 11-16

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Klart med deltagarna i nya Påskrundan i Göinge.