En till Groulefftavla till föreningen

Mary Grouleff, mest känd för sina illustrationer av stadsmiljöer i Hässleholm och Kristianstad och för sina illustrationer av kulturhistoriska byggnader i nordöstra Skåne. En tid bodde Grouleff i Gylsboda och vid invigningen av Sliperiet Gylsboda fick vi en målning från Magnus Rosldahl som Grouleff gjort över det gamla stenbrottet här i Gylsboda. Idag kom Johnny Karlsson med ännu en fin gåva till föreningen. En till Mary Groulefftavla: Vy över Lönsboda till vänster & Blissingestugan till höger.

En mysig dag i Sliperiet med många trevliga besökare som vågat sig ut i blåsten för att se på Magnus Peterssons akvareller, och flera som inte kunde komma igår på geologins dag har tittat runt på mineral- och fossilsamlingarna idag.

Kannaplantorna som vi fick av Wille att plantera i våras tycks trivas vid Sliperiet, troligen för att Anette fixade så bra gödning & jord till dem.

Så har jag börjat styla om inför morgondagen, då sällskapet Inner Wheel kommer för att besöka oss & även hålla möte. Då är det praktiskt med de nätta borden som är lätta att flytta runt & fälla upp fler så det blir sittplatser för alla. Så trevligt att de kommer & att vi har den fina akvarellutställningen på plats.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för En till Groulefftavla till föreningen