"Rälsbussens sista sommar"

Mats & Rudolf byggde väggen & idag har Göran målat den. Visst blev det snyggt!!

En andra strykning har den gröna dörren fått av Göran idag också. Enhetligt & bra blev det när den också blev grön & grann.

Mats har tillbringat hela dagen i silversmedjan. Och jag har fortsatt bakandet. Städat & putsat alla montrarna har jag också gjort, inför lördagens invigning. Ni kommer väl?!

Skärmavbild 2019-02-20 kl. 09.12.39
I brevlådan damp denna fina boken ner. Stort tack till Gun-Inger Arvidsson!! Det är en dokumentation över ”Rälsbussens sista sommar”, från 1984. Den tar oss med från Älmhult till Sölvesborg med bilder & berättelser från alla små samhällen där rälsbussen stannade. Många fina bilder från bl a Gylsboda med omnejd. En jättefin bok som gjorde mig nostalgisk. Väcker säkert många minnen hos alla som åkte med rälsbussen. Det finns ett litet antal böcker kvar hos Gun-Inger, vi förmedla gärna kontakten och denna boken kommer att finnas i Sliperiet så ni kan bläddra & bli sugna på att skaffa ett eget exemplar att ta med hem.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 kommentarer

 • Gun-Inger Arvidsson

  Tack Pia för du lade ut om boken här jag har 20 st här hemma och dessa måste jag hålla kvar till er i Gylsboda eftersom jag blev så förälskad i denna plats när jag var där. Vi var där ett par gånger för ena gången fick vi se den underbara trädgården som Werner Ericsson ägde. Önskar er allt gott. Gun-Inger

  • gylsbodapiagmailcom

   Tack Gun-Inger, boken är verkligen fin! Så roligt att du också tycker om vårt fina Gylsboda <3 Jag hoppas du kan komma i sommar, så får du se att Werners trädgård fortfarande är prunkande vacker. Han dotter för traditionen vidare. Tack & kram!

   • Gun-Inger Arvidsson

    Vi har aldrig haft bil men jag skall be vår son att köra mig till er för jag känner det skulle ge mig så mycket glädje få se Sliperiet med det fantastiska arbete ni lagt ner där. Jag hoppas att kulturen i Skåne kommer uppmärksamma er. Det finns något som heter Skånska akademin jag skall gå in en dag kika vad det är.
    Ha fint veckoslut. Jag åker till Malmö på konsert i morgon.
    Hälsar Gun-Inger