Tack för året som gått & Gott Nytt År 2019

2018 går mot sitt slut. Vilket år det blev!! Vi kan inte nog tacka alla som varit del av att göra året så bra som det blev. Fantastiska sponsorer har gjort det möjligt för oss att i kombination med ideellt arbete och bidrag från Leader Skånes Ess, Länsstyrelsen, Osby Kommun, Sparbanken Skåne samt gräsrotsinsamlingen höja statusen på byggnaden avsevärt, bl a med installation av värme, vatten, el, avlopp samt ett stort renoveringsarbete. Ett nytt bidrag från Sparbanken används nu för bl a att installera vattenfilter. Arbetet fortsätter oförtrutet under 2019 och framåt också.

Det har verkligen varit extremt mycket arbete. Men mycket trevligheter också. Den 12 maj invigde vi Sliperiet Gylsboda med en utställning av Eva Martinson. Invigningen var mycket lyckad och besöktes av uppskattningsvis 600 personer. Invigningstalare var Osby kommuns kommunalråd Marika Bjerstedt Hansson.


Helgen före invigningen tjuvstartade vi med Harry Martinsonsällskapets årsträff. Ett 50 tal av sällskapets medlemmar kom från hela landet och Eva Martinson presenterade sin utställning. Senare höll en av sällskapets medlemmar som är släkt till Harry Martinson sin 80 års fest i Sliperiet.


Gylsbodafestivalen som hölls den 4 augusti drog många besökare från både närområdet och mera långväga besökare. Uppskattningsvis ca 2000 personer letade sig ut till Sliperiet Gylsboda under dagen för att lyssna på dragspelsmusik, Irländsk folkmusik, se på konst och hantverk, smaka på något av det goda som erbjöds och njuta av omgivningen. Vi har också fått en alldeles egen blomsterkreatör som smyckar Sliperiet med de vackraste blomster.


Föreningen arrangerade även ett Event i Advent, där vi höll öppet under nio dagar med början andra helgen i advent. Evenemanget besöktes av uppskattningsvis 1000 personer.


En stor samling fossiler och mineraler har flyttats på plats och håller på att ställas iordning för invigning den 9 mars 2019.

Arbete med att söka finansiering, kontakter med aktörer som är intresserade av verksamheten har vi fortsatt med. Flera konstnärer är intresserade av att vara del i verksamheten på olika sätt. Året som kommer blir händelserikt!! Kurser med bl a runristning som Rudolf Germeroth börjat med redan under året som gått kommer också att arrangeras under 2019. Hoppas vi ses i Sliperiet Gylsboda. Allt gott till er alla!!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 kommentarer

  • Göran Bengtsson

    Grattis till alla som har fått en pärla i Gylsboda och grattis till Osby kommun som fått en ny fantastisk turistattraktion och grattis till till Pia som ser till att drömmen förverkligas.