Stora framsteg för föreningen & en härlig fiskefest i Sliperiet

Vi fortsätter jobba med att få ihop finansiering till uppbyggnaden av Sliperiet Gylsboda. Till värme & vatten har vi delat in ansökan i tre delar. Vi sökte en mindre del hos Osby Kommun, en större del hos Länsstyrelsen och så har vi en liten del kvar som skall lösas med gräsrotsfinansiering. Hos Osby Kommun har vi fått ansökan godkänd. I fredags kom svaret från Länsstyrelsen. Och det blev positivt därifrån också!! Lycka!!! Inom kort kommer vi att dra igång insamling till gräsrotsfinansieringen för att fylla i den sista luckan till den delen. Fundera gärna på om ni vill vara med & bidra. Närmare info i ärendet kommer inom kort.

Arbetsdagen under lördagen var framgångsrik. Det sorterades och kördes till tippen, revs & bars rivningsvirke. Innan väggen åkte ner såg det lite ut som en kiosklucka, vi kunde föreställa oss Krister stå där & ropa ”varmkorv, glass, ispinnar”, ha, ha. IMG_8955Ann plockar ut resterna av brädväggen & Pia (bakom kameran) bar ut resterna av gispsskivorna som kördes till tippen.IMG_8956Små meddelanden hittas här & där under rivningen 🙂 Undrar om Villy minns? Vad skulle han komma ihåg den 3 November kl 6, tro?IMG_8957Vi häpnar över vilken skillnad det blev när väggen öppnades upp. Ljuset som flödar in ger en helt ny rymd. Genast föds nya idéer. Väggen skulle ju bara flyttas. Men inte kan vi stänga ute ljuset igen!IMG_8962Vi bad snickaren komma, Bygger TD ryckte genast ut. Efter konsultation beslutade vi att hålla ett öppet kök, med bara en halvvägg upp.IMG_8963Fiskeföreningens årliga fest vi gamla brottet i Gylsboda hålls traditionellt i tält vid hålan. När tältet skulle upp regnade det friskt. Vi förslog att festen skulle hållas under tak när vi nu hade möjligheten. Sagt & gjort, här riggas det till fiskefest.IMG_8964IMG_8966Liv & rörelse i Sliperiet, precis som vi vill ha det. Att det skall komma till glädje för många!  IMG_8969Det klarnade upp & blev riktigt fint väder fram på kvällen.IMG_8970Härligt att se stora delar av Gylsboda trivas tillsammans. Här finns verkligen en speciell anda! Den skall vi ta vara på & värna om i Sliperiet! Trivseln & värmen mellan människor är något som skall prägla verksamheten <3

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Stora framsteg för föreningen & en härlig fiskefest i Sliperiet