Tack!

Föreningen tackar för det stora engagemanget med allt från människor som kom och hjälpte oss hela dagen till de som hjälpte till delar av dagen eller kom som besökare. Några av våra danska medlemmar överraskade med nybakade frallor till alla dagens arbetare. Och många besökare i alla åldrar förgyllde dagen.  TACK!!!

Dagen började med lite småregn, det var till att dra på regnkappan en stund på morgonkvisten. Lite kaffepaus mellan varven fick vi ju ha & efter frukostkaffet sprack det upp & solen kom fram. IMG_0139IMG_8594Här i lilla rummet fanns det massor av småprylar som måste ut, för att göra plats till bl a toaletter.IMG_8596efter mycket bärande var rummet tömtIMG_8601och Göran fortsatte energiskt med att riva ut hyllorna. IMG_8603Träd & buskar som röjts släpade vi ihop i en hög, kolla så öppet & fint det blev!

Rudolf grävde för att öppna upp inför lagning av väggen.IMG_8598Mycket grävande blev det, mer än vi trott.. Lite grävande fick det bli för Mats också.IMG_8600Nu är hålet fritt och säkrat med domkraft.

Här bär David & Göran skrot medan Krister sorterar metaller för återvinning. IMG_8599Christian hjälpte till att få ut en jätteskopa att lasta i.IMG_8597Vi fyllde med kopplingar & annat, här är det Nils Erik, Barbara & Ulla som bär.IMG_8602Snart var jätteskopan full & färdig att hämtas. IMG_8606Många intressanta berättelser från svunna tider har vi fått oss till livs idag från olika besökare med rötter i byn. Mycket spännande!! Vi har visat runt & berättat vad vi har för planer i bygget, men vi har fått minst lika mycket tillbaka av gamla berättelser som det är lätt att bli helt uppslukad i. Jätteroligt också med besökare som inte har direkt anknytning, men som ändå tycker projektet är intressant att stötta och följa.

Åter ett stort tack till alla som på olika sätt gjort dagen till en lyckad Öppet Hus & arbetsdag!

 

 

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!