Lucka 6, 7 & 8 i Slipis kalender från Instagram, mera julklappstips. Minsann ett litet mattips också, och en tidig andra adventshälsning..

Lucka 6 och vår vätte bjuder

på hans favvojulsmörgås,

den fullkomligt bara sjuder

av julens smaker som fås

med blandning av både stark och söt

innan det vankas julegröt

till mackans röra blandar han lätt

julsenap, riven stark ost

& rucola tills smakens känns rött

Garnerar så med apelsin

och tunnstrimmlad morot

i spiral så fin

Lucka 7:

Kil och bläck och släggan med

smiddes här av bergets smed

När smedjan nu återfått sitt liv

passar Slipis på

med ett energiskt driv

att smida klappar till de små.

I lucka 8 visar Slipis

hur han älskar att laga mat

Steka och mixtra på Sliperiets spis

och lägga upp fint på fat

Han blir så glad när bokningar

på rad nu rullar in

så han kan kocka hållbart

utan något svinn

Så roligt med alla trevlig besökare som tittar in. Här ett härligt sällskap damer som träffas och promenerar varje vecka. Visst är det en underbar idé!

Alltid lika roligt när de kommer förbi hos oss. Tack!

Slipis julmackor, kan med fördel göras vegetariska tex med ugnsbakad griljerad kålrot istället för skinka. Röran går lika bra att göra på grönkål som ruccola, västerbottenost är god att riva i, men funkar bra med annan lagrad ost också. Sötstark julsenap binder ihop röran.

Margareta Juhlin kom förbi med sin nya barnbok Kultingen Kurt. Margareta rekommenderar den som julklappsbok för barn upp till 5 år, där barnen får följa med och träffa de vilda djuren i skogen. För barnen snäppet äldre finns även Margaretas barnbok Lilja och den mystiska silvertråden här. Här finns också en rad trevliga böcker för vuxna.

Nu drar vi igång för dagens heldagsbokning för 20 pers, med lite hälsotema. Då blir det dadelbollar till fikat. Brynt smör, havregryn, vaniljpulver, dadlar och en skvätt kaffe mixas ihop & rullas till bollar. Men nu skall det först bli nybakade frukostfrallor, sen en vegetarisk lunch och sist fika. Extra bra att Martin också är med i köket- när jag just varit och fått det havererade knät fyllt med cortison. Får också passa på att önska fin andra adventshelg. Risken finns att andra adventsinlägget här kommer först på måndag, så tills dess, allt gott. Men Slipis försöker sköta sig med sin dagliga adventskalender på Instagram.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Lucka 6, 7 & 8 i Slipis kalender från Instagram, mera julklappstips. Minsann ett litet mattips också, och en tidig andra adventshälsning..