Lucka 4 & 5 från Slipis adventskalender på Instagram, en fråga kring ett ”naturfenomen” och nya julklappstips.

I lucka 4 visar Slipis

vackra Gylsboda Berg

Med sin fantastiska lyster

och sin djupt svarta färg

Världsberömd Diabas

som Slipis vill bevaka

den gångberegart som bildats

ca 1200 milj år tillbaka.

I lucka 5 visar Slipis hur man gör

för att forma Diabas

med dessa tillbehör

Kantjärn och handsläggan Portugis

använder han för att hugga,

precis som på gammalt vis.

Så till vår fråga. Det har varit ovanligt kallt ovanligt länge såhär tidigt. I gamla brottet finns inga till- eller från flöden. Isen brukar lägga sig jämnt och ganska snabbt. Men inte i år. Vad har ni för teorier kring detta fenomen, att det plötsligt inte fryser på två olika områden i olika ändar på brottet. Mysko, tycker vi. Inte kan väl Diabasen ha magasinerat SÅ mycket värme?

Flera bokningar i veckan gör att vi får fylla på med nybakat. Lite julkänsla vill vi ha på kakfaten också. Vi VET att bakning är kemi, där recept är till för att följas. Men… nog är det roligare att testa lite varianter ändå. Sagt & gjort. Vad händer om vi kryddar upp smeten till Dumlerutor med lite klassiska pepparkakskryddor? Jo, denna gången gick experimentet hem. Mums! Nu sätter vi igång och förbereda för morgondagens bokning också, och sedan skall det köpas in för fredagens heldagskonferans här. Kul, kul! Och förresten- såhär till jul:

här har fyllts på med ännu mer trevliga klappar, nu bland Tony Aronssons vackra träalster. Ljuvliga julgranar som inte barrar, sötaste snögubbarna som inte smälter, änglar, ljusstakar, svampar, skålar, tom plektrum i trä hittar ni här.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Lucka 4 & 5 från Slipis adventskalender på Instagram, en fråga kring ett ”naturfenomen” och nya julklappstips.