Pallahanter, stöttning och Geologins Dag.

Nyinflyttade i Sliperiet: Pallahanterna. Yvonne Omdal fortsätter skapa charmiga djur som gör en glad <3

Med besökare från Ukraina är det kroppsspråket som får hjälpa till att tala. Den här gesten förstår vi. Härligt att Victoria tyckte om miljön, konsten och Sliperiet. Det var ett möte som berörde på djupet. Det blir så påtagligt med grymheten när människor tvingas lämna sitt land, komma till ett nytt land med tomma händer, språket är ett annat, kulturen annorlunda, hela marken rycks undan. Vad kan vi göra? I det lilla, för individen, kan vi försöka stötta och uppmuntra. Victoria gör vackra alster i makramé och drivved. Vår medlemsansvariga Yvonne har steppat in som mentor och vi uppmuntrar Victoria till att skapa och visa några alster hos oss. Det vi kan göra behöver vi hjälpas åt att göra för att stötta där vi kan.

Med telefonerna i högsta hugg gick Google translate varm, bra hjälp när kroppsspråket inte räcker till.

I morgon är det Geologings Dag. Kl 12-14 öppnar vi dörrarna till det nya mineral/fossilmuseet på Föreningarnas hus, gamla Bergmans Möbler i Lönsboda. Kom och se de unika samlingarna. Presenter till alla barna som besöker har vi dukat upp på bordet.

Sorgligt när vi inte kan be samlaren själv komma och medverka. Vi skickar varma tankar till Hans Erik Frodig och till familjen. Strax efter invigningen dog han hastigt.

Golvgjutning på gång. Ett led för att komma vidare i det fortsatta renoveringsarbetet.

Tack alla trevliga besökare som tittar förbi. Vi öskar trevlig helg och välkomnar till besök på Föreningarnas hus och till Sliperiet Gylsboda. Just medan vi håller öppet för visning av samlingarna på Föreningarnas hus får vi hålla stängt i Sliperiet.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Pallahanter, stöttning och Geologins Dag.