Juliga saker och glada överraskningar.

Karin Linderoths utställning ser ni här ända fram till jul. Detta är en av originalillustrationerna till de figurer som gömmer sig bakom luckorna i adventskalendern. Varje liten bild berättar sin historia om djuren i skogen.

Snart är det dags att börja öppna kalendern. Men än hinner ni skaffa er en egen, här finns två kvar hos oss.

Handgjorda honungsljus till adventsljusstaken hittar ni på Eva Anderssons honungsbord.

Till tex att hänga i granen hittar ni snögubbar och

klockor i trä på Tonny Aronssons bord.

På mitt bord finns bl a keramikhjärtan som kan hängas i granen.

Böcker ligger en av veckans trevliga besökare varmt om hjärtat. Johnny Karlsson, prisbelönad kulturpersonlighet i Blekinge. Johnny har varit med och gjort en film om Harry Martinson, som han diskuterade en plan om att visa hos oss till våren. Det vill vi naturligtvis. Mer om detta längre fram.

Moritz från Tyskland som engagerat sig mycket hos oss under sina veckor i Sverige (han har bl a hjälpt oss med flytten av mineralsamlingen) reser tillbaka till Tyskland i morgon. Moritz överraskade oss med nybakade kokoskakor. Vi tackar och hoppas få se honom här snart igen.

Våra konstintresserade följare känner säkert till konstnär Troels Kirk. Idag gladde han & Anne oss med ett trevligt besök och en riktigt glad överraskning. Ni kan se fram emot en Troels Kirk utställning hos oss framöver. Mer om detta också längre fram.

Tryck från en av T Kirks fantastiska målningar, som jag förärades idag <3

Avslutar med en bild från solnedgången vid det mäktiga Diabasbrottet här i Gylsboda.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Juliga saker och glada överraskningar.