Förtvifla icke, Söta du!

1912 trycktes denna affisch till Gylsboda Dansbana på Wiklunds tryckeri i Lönsboda. Idag kom Johnny Karlsson med den som gåva till oss. Tack!! Den är helt underbar! Poetisk, finurlig, skojfrisk och jättefin! Åh vad nyfiken jag blir! Vem kom på texten? Vilka var ”Festarrangörerna”? Brukade affischerna till dansbanan skrivas i den stilen och i så fall, finns det fler liknande bevarade, såhär mer än hundra år senare?

Tina som skapar alla de vackra stolpmössorna i Lönsboda har utökat sitt sortiment. Detta är dörrstopp, stenar som hon dekorerar i samma stil som stolpmössorna. Praktiska när dörren skall hållas öppen och roliga med sina olika dekorer. En kul present till den som redan har allt. Ni hittar dem hos oss.

Trevliga besökare passar på att titta på LarsP´s tavlor innan de flyttar ut på onsdag.

”Ögonblicket” heter denna.

Ute finns också många vackra ögonblick att fånga i septembersolen. Kul med alla härliga människor som tittar runt både vid Sliperiet och runt skulpturvandringen.

Inne i målarateljen smög jag in och tog en bild på härliga My & Elin när de satt och tandemmålade. Visst ser det mysigt ut!

Helgens boksläpp närmar sig & ni skall få en liten smygtitt. Jag har fått mitt ex från finaste Karin, tack <3 Här blev men ju nästan lite tårögd. Och nej, jag visste inte alls redan allt som står i boken, den är jättelärorik!

Och den är väldigt, väldigt fin.

Ett uppslag får ni kika på, vi väljer…. Diabasdraken 😉

Ljuset sviker på kvällarna, det blev till att ta fram strålkastare för att kunna göra skyltar ute ikväll.

Lite fint kan det vara ändå , med mörka kvällar. Eller försöker jag bara intala mig det, nu när vi vet att det blir mörkt allt tidigare på kvällen.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Förtvifla icke, Söta du!