Vacker konst och gripande berättelser. Kom på lördag och träffa utställarna!

Irina Ilina, eller Rina Botanica, berättar att hennes målande är terapeutiskt. Det håller ihop tankarna och för stunden kan hon tänka på annat än det förfärliga krig hon och sonen flydde från i början på mars. Vi är så glada att få visa hennes vackra, skira, välgjorda målningar hos oss.

Fotograf LarsP s tolkning av Flykten från framtiden är talande, där leksakerna försöker fly ut ur bilden istället för att ta rulltrappan upp och in i framtiden.

Mycket trevliga utställare som tillsammans bygger upp en väldigt fin utställning.

Samtalen över fikan hamnade naturligtvis snabbt i Ukraina. Att höra hur Irina med familj tvingats gömma sig i ett valv under marken i tio dagar, hur de tvingades fly och säga hej då till delar av familjen som blev kvar osv är fruktansvärt gripande. Deras berättelser skär i en. Och deras otroliga kämpaglöd imponerar, som de jobbar föra att lära språket osv. Wow.

Jätteverbenan vid entrén måste ha självsått från en bukett. Ganska bra kämpa anda på den också får man säga.

Kanske kan denhär buketten ge upphov till något nytt nästa år?

Lite smygpremiär idag inför lördagens vernissage,

Alla som sett både målningar och foton är mycket imponerade.

På Föreningarnas Hus i Lönsboda, på LGIF´s secondhand, står Gerda Bentgsson utställningen som har vernissage festivaldagen. Min stoooora målning fick åka dit också. Vet någon något mer om den? Har köpt in den på auktionen efter Gerdas bortgång och är nyfiken på storyn bakom den. För såhär stort brukade hon inte måla.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vacker konst och gripande berättelser. Kom på lördag och träffa utställarna!