En (inte helt) vanlig- men fantastisk dag i Gylsboda.

”En vanlig dag” brukar vi säga, då skall det ha hänt MYCKET här. Men idag blev det ändå lite mer.

Först var det den stora flytten. Tack Akemi för bilden, där jag också passar på att plåta. Roland, Max & Hiroshi sätter kortenplåten på plats på stolen av Diabas.

Kvällsbild av Hiroshi Koyamas skulptur, den uppmärksamme skymtar att det hänt saker där i bakgrunden också. Återkommer strax till det.

En till actionbild från när skulpturen kom på plats, sen går vi över till det som hänt mellan brottet och G:a Transformatorstationen.

Här flyger Hiroshi Koymas fyrdelade skulptur DOOR på plats. Tack MN Entreprenad för säker hantering och Br Björklunds Grus för att vi fick låna förlängningsarmen (så heter den säkert inte, men ni förstår vad jag menar..)

Jag hade inte behövt ha en sömnlös natt av oro för hur detta skulle gå till utan att någon skulptur kom till skada. Här är det D:et i DOOR som är i luften.

Lugnt fint och stabilt kommer de på plats, en efter en.

Och slutligen den lilla pricken över I:et som lyftes på plats med gafflar. Tack Akemi för bilden.

Nu händer det alltså. Skulpturvandringen vi pratat om. Utomhusgalleriet. Det växer fram. Och det blir så bra! Placeringen är helt perfekt, det ser ut som om de alltid funnits där. Nu står DOOR där uppe på ryggen och den ljuvliga lilla skulpturen nere till höger skall man vara lite uppmärksam för att upptäcka. SÅ fint!

Kvällens trevliga besökare med ett sällskap av jubilarer som fyllt jämnt fick en visning av först Bordings ”Jag är tydlig” och sedan Koyamas ”DOOR” och Nilssons ”Gylsinga”. Skulpturvandringen växer!

I Sliperiet har vi haft trevliga besökare som njutit av Glemmes utställning under dagen. Och att dagen var lite mer än helt vanlig berodde då på att samtidigt som det var skulpturflytt och öppet som vanligt i utställningen skulle vi fixa middag till kvällens bokning. Trevligt att kunna välkomna jubilarerna i ett vackert Sliperi med fin utställning som pågår. Stort tack till alla fina besökare.

Missade bild på middagstallriken, men lite syns här när Martin & jag burit ut. Porterstek på Fransyska från lokala Ängaholmagård, Stationsbutiken. Gräddsås, ugnsrostade rotfrukter, sallad i citronvinägrett, citronzestkramad fänkål, oliver och hemkokt rabarberchutney.

Till dessert hemmagjord granola, varvad med kolagrädde och turkisk yoghurt och färska hallon.

Vi är så glada att vi fick välkomna kommundirektören och delar av kommunstyrelse och förvaltningschefer (med en ursäkt om jag inte har stenkoll och kanske använder fel benämningar) för firandet och få provköra våra skills i köket. Grattis från oss också till jubilarerna Helena, Emma och Petra. Det är lite av en utmaning för två vegetarianer att laga traditionell middag med porterstek, men det lät som det härliga sällskapet var nöjda. Stort och innerligt tack för att ni kom, och varmt välkomna tillbaka!

Nu skall vi plantera den fina plantan Akemi förärade oss. Lägg märke till instruktionen, hur fin?! Behöver jag nämna att Akemi Takata är konstnär?! Tack!

Psssst bjuder på en bonusbild. På kvällen när vi röjt undan i köket & allt var klart. Då tog Martin en stärkande paus:

Bra avslut på en bra dag!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för En (inte helt) vanlig- men fantastisk dag i Gylsboda.