Vi tänder ett ljus och minns Christer med stor tacksamhet. Alltid.

Ibland är det svårt att skriva, omöjligt att hitta orden. Jag gjorde ett taffligt försök på instagram:

”En enorm förlust, främst för familjen men också för oss andra och för världen som förlorat en ofantligt fin man med ett djup utöver det vanliga. Vi kan aldrig komma i närheten av det du gjort, men vi skall göra allt vi kan för att föra ditt arv av skapande vidare in i framtiden. Tack för allt. Alla våra tankar är med familjen. I minnet och i dina alster lever du kvar. 🖤#bordingdesign #bordingdiabas #christerbording #förebild#svenskkonstnär #saknad #diabas #tackförallt #tändettljus

Christer tyckte mycket om Harry Martinson och hans briljanta sätt att enkelt använda orden och ändå säga så mycket. De har många likheter, de två storheterna!

Martinsons dikt ”Hopp” :

Jag längtar till ädlare strider
och hoppas med kärlekens lag. Jag drömmer om renare tider,
om sanningens stora dag.
Jag spanar bak allt som förtvinat en glöd som ej meningslöst brann, och ser bortom floder som sinat, ett släkte som målet hann.

Fina, fina, fantastiska Christer var glad att hans skulptur ”Jag är tydlig” står på klassisk Martinsonmark. Och vi är så tacksamma att vi har den vackra skulpturen här.

Det blev en otroligt fin sista hälsning vi fick från Christer. Inte kunde vi tro att det skulle bli det sista han skrev till oss. Senare samma dag lämnade han detta livet.

Vi känner så innerligt med familjen.

Vi tänder ett ljus och minns med stor tacksamhet och en overklig saknad. Alltid.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi tänder ett ljus och minns Christer med stor tacksamhet. Alltid.