Symbolik, minnen och utställningsidéer.

Det beror inte på att det varit lugnt i Sliperiet att det blivit några dagar utan inlägg. Tvärt om. Men en av dagarna hade vi stängt för att ta ett sista farväl av en barndomsvän. Overkligt. Det blir svårt att hitta orden. Vi påminns om vad som är viktigt. Alla minnen som kommer upp. Vi tänker på familjen som är kvar. Tyckte att det blev lite symboliskt med silverfigurerna.

I flera tidningar läser vi nu i dagarna reportage om Emma Fernström. Alfred Kofoed Fernström & Emma Fernström, som lät bygga disponentvillan här i Gylsboda år 1901 (eller var det 1902?) och senare Villa Sternö som syns på bilden i tidningen. Fint att läsa hur deras ättlingar minns dem med värme.

Besökarna har varit frekventa, det tackar vi för. Dethär bedårande lilla livet var bara någon månad gammal, den fyrbenta lilla varelsen.

Badawis skulpturer står kvar att njuta av, i väntan på att det skall byggas glasvägg in till köket.

Honungsleverans av trakten egna bidrottning Eva och höstens utställare Marie & Tommy som sysslar med ljusmålning planerade för hur de skall lägga upp sin utställning, då fick det bli lite kaffepaus också. Deras vernissage blir den 1 oktober. Idéer och tankar kom fram för deras utställning som vi skall bygga vidare på.

Ni som frågat efter honung & ljus, nu är det påfyllt!

Årets första vernissage blir den 5 mars, med Marianne Larsson och ..

.. Anders Nilsson.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Symbolik, minnen och utställningsidéer.