Ett Gylsboda i vacker vinterskrud hälsar välkommen till en musikalisk föreställning om Axel de la Nietze

Axel de la Nietze föddes 1878 i Jämshög och levde till 1956. Han var författare och hade delvis sina rötter i Örkened genom modern som kom härifrån. En tid bodde han i Tyskland och fick där 4 barn med en änka. Två gånger for han till USA för att arbeta. Under senare delen av hans liv arbetade han som skribent för Kristianstadsbladet och för Småbrukarnas Tidning. Som författade publicerade han boken Svart Granit. Axel tog sig efternamnen Immelqvist och de la Nietze.

För en tid sedan var Göran (en av föreningen Sliperiet Gylsbodas styrelsemedlemmar) på en musikalisk föreställning om författaren Axel de la Nietze. Han tyckte föreställningen var så bra att han ordnat att den kommer till Sliperiet. Så nu har ni chansen att bjudas på en trevlig föreställning, fri entré:

Välkomna på en trevlig eftermiddag med underhållning och hembakad fika för den som så önskar.

Samtidigt kan ni njuta av George Badawis fantastiska skulpturer. Här ett exempel där känslan i skulpturen och dess namn verkligen harmonierar med varandra.

Ett annat exempel är denna bedårande grodd i Diabas.

Idag kom snön till Gylsboda. Vackert skall medges, men oj så mycket arbete den skapar.

G:a Transformatorn är lika vacker genom alla årstider.

Bordings skulptur ”Jag är tydlig” , också den mycket vacker där den tittar fram genom snön.

De gamla skulpturerna från -70 talets Hjalmar Råstorp- tid i Transformatorn har också klätt sig i vinterskrud. Vi får väl se hur länge det håller i sig. För utomhusarbete är vädret inte optimalt, men som sagt, visst är det vackert.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Ett Gylsboda i vacker vinterskrud hälsar välkommen till en musikalisk föreställning om Axel de la Nietze