Att bjuda på sig själv och Må bra ute.

Höstrusket sätter tänderna i Gylsboda, gråvädret slår till och tätt regn faller envist. Inte fullt lika charmigt med utomhusarbete dessa dagar som en fin sommardag.

Bodo har arbetar med den Japanska Trädgården i full regnmundering.

Trevliga besökare bjuder sköna pauser i arbetet.

Inte så svårt att slita sig från huggebacken dessa dagar. Roligt att allt fler från närområdet besöker oss och denna veckan märks det också att det är skollov hos vårt grannland i söder.

Arbetet med att skapa en härlig promenadslinga runt gamla brottet med mycket att se och uppleva pågår. Vi är så glada över att slingan kommer att smyckas med en skulptur av Christer Bording! Ni förstår, dethär kommer att bli bra! Idag var planen att vi skulle göra det stora lyftet och flytta skulpturen på plats. Efter övervägande av olika alternativ och inspektion av skulpturen som skall flyttas blev beslutet att avvakta till nästa vecka när vi kan få hjälp att flytta den på detta flaket där den både kan lyftas säkert och surras bra för transport. Härligt med gamla vänner från skoltiden som ställer upp och hjälper till, det tackar vi för!

Tackar gör vi också för middagen som Bodo bjöd på i trevligt sällskap av idel tyskar. Så roligt också att få använda språket lite och friska upp minnet, det behövs.

Lägg märke till loggan överst i bild. Den fick jag önskemål om att göra som ett häge i silver, på Diabas. Tänker att idag kan jag bjuda på att visa en liten glimt av exempel på vad jag skapar mellan alla trevliga besökare och arbetet med Sliperiet.

Först var det till att forma till en lämplig Diabas till hänget.

Sen sågade jag till delarna till silverloggan som skulle lödas ihop. Här gäller det att lägga delarna exakt rätt för att det skall bli bra vid lödningen. Delarna ville inte ligga stilla. Nu kommer vi till det där med att bjuda lite på sig själv.. Jag kan väl till mitt försvar påpeka att kvällen var väldigt sen så hjärnan kanske hade gått och lagt sig lite. För här kom jag på den lysande idén att använda tejp! Här förstår de flesta att det gick lite fel i tanken då. Men inte jag. Hej & hå, elda på.

Jo då, jag brassade på med gasolen och då hände naturligtvis det självklara, att tejpen kryllade ihop sig. Varsågoda, jag bjuder på den. Fritt fram för asgarv & konstaterande att här var jag allt ganska dum i hela huvudet.

Gör om och gör rätt. Naturligtvis ligger delarna stadigt på en slät bit kol, bara att lägga dem till rätta riktigt noggrant, sedan på med lod & fluss & så brassa på med gasollågan igen.

Det gick bättre. Löda på stift på baksidan, göra hål i stenen, löda ihop ett hänge & göra hål för det i stenen.

Montering av det hela, göra en stel halsring & se där, klappat & klart för leverans.

Slutligen vill vi slå ett slag för ”Må bra ute” evenemanget, följ länken för mer info om evenemanget och hur ni gör för att delta. Begränsat antal till det kostnadsfria evenemanget:

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Att bjuda på sig själv och Må bra ute.