Geologins dag, Kulturarvsdagen och Boksläpp, allt sammanfaller den 11 sept

Omslaget på boken blir en bild från ovan av Sliperiet Gylsboda, bilder av Joakim Lloyd Raboff.

Om den väldigt snäva tidsplanen håller blir det boksläpp på Geologins dag och kulturarvsdagen i Sliperiet Gylsboda. Föreningens bok som Joakim Lloyd Raboff gör, med historia, nutid & vision för kulturcenter Sliperiet Gylsboda.

Samma dag blir det en underhållande och populärvetenskaplig vandring och föreläsning i den vackra naturen kring Gylsboda. Geologiprofessor Ulf Söderlund kommer berätta om mineral i berggrunden här och hur man kan läsa stenen; och Karin Linderoth, illustratör, konstnär och författare kommer att berätta om vilka lavar och mossor som trivs tillsammans med olika mineral.

Utställningen är öppen där bl a bilder från gamla tiders Diabasbrytning och den stora mineral- och fossilsamlingen finns att se. Och den vackra utställningen av Hiroshi Koyama, Justas Mickevicius och Akemi Takata finns att njuta av. Det blir en händelserik dag!

Och detta har varit en händelserik vecka! Väldigt många trevliga besökare förgyller våra dagar här. Det märks verkligen inte att semestrarna gått mot sitt slut.

Professorer och fil dr som forskat tillsammans i Lund sammanstrålade hos oss för fika och intressanta samtal.

Hanna från International Resource Office (IRO) var också hos oss och hade med mycket intressant information kring bl a Residence mm, med tips och råd om hur vi kan gå vidare med att hitta vägar för ett bredare samarbete kring att kunna erbjuda konstnärer plats för att skapa skulpturer i Diabas hos oss.

Nu får vi fortsätta läsa på och sätta oss in i hur vi går vidare.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Geologins dag, Kulturarvsdagen och Boksläpp, allt sammanfaller den 11 sept