Från idé till verklighet:

I höstas kom två trevliga kvinnor på besök hos oss. Intresserade och nyfikna lyssnade de till vad vi arbetar med i och omkring Sliperiet Gylsboda. Finns det någon karta att ta med, undrade en av kvinnorna som ville utforska området mer. Jag svarade att det är en av sakerna vi ännu saknar. Josefine Gustafsson presentade sig då och berättade att det är just sådant hon arbetar med. Det var så det började. Klart vi skulle göra det! Josefine hade koll på Friluftslivets år & LONA. Vi satte genast igång med att planera, diskutera och skriva ansökningar. I fredags kom kartorna som Josefine tagit fram. Häftigt hur möten kan utvecklas och saker kan bli till verklighet. Det ena leder till det andra. Cykelleden knyter ihop oss med Breanäs, vars verksamhet är ett perfekt komplement till vår. Leden går genom naturskön miljö, skyltar är beställda och planering för promenadslingorna pågår, där bl a trappor skall byggas. Josefine har även lagt upp kartorna digitalt på Naturkartan, där Sliperiet hamnar intill Skåneleden 🙂 Vi har länkat till Breanäs på hemsidan och de länkar till oss med hänvisning till lederna. Samverkan när den är som bäst.

Ljuvliga dagar med sommarvärme som gör att våra trevliga besökare föredrar att sitta i skuggan under de få träden vi behöll när vi öppnade upp runt den förut övervuxna byggnaden.

Det är dagar som dessa som ringer i minnet när vinter kommer och det inte är alls lika behagligt med arbetet ute på gaveln.

Det är fler än jag som uppskattar dessa dagar för utomhusarbete.

Skulpturen har nu lyfts ner för nästa steg med polering.

Ett arbete som följs av många med stort intresse.

Nore Magnusson med dotter kom på besök idag. Nore föddes i Gylsboda 1930 och pappa Holger Magnusson arbetade i brottet. Här berättar Nore vilka spelarna är på den gamla bilden av fotbollslaget i Gylsboda. En av dem är Holger. Nore är som ett levande uppslagsverk, helt fantastiskt att lyssna till hans berättelser om barndomen i ett Gylsboda som myllrade av liv. Cafét där folk samlades om kvällarna, rangeranordningen med räls från Sliepriet fram till järnvägen och bort till brottet. Affärerna och järnvägsstationen, dansbanan och fotbollsplanen. Alltid lika intressant.

Det är fortfarande svalt inne i byggnaden, något som uppskattas av många som vill titta på utställningen.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Från idé till verklighet: