Internationella kvinnodagen i Sliperiet

Idag skickar vi tacksamma tankar till dem som gått före och sett till att vi tex för hundra år sedan fick rösträtt. Till dem som kämpar på olika håll mot olika orättvisor. Ibland blir man (man?! jag!) skrämmande påmind om hur djupt tankemönstren sitter. Som när jag skulle prata om företagande för ungdomar på en skola. Företagande i allmänhet, jag hade inte berättat vad jag sysslade med. En av ungdomarna förklarade för mig att vissa branscher ju faktiskt är bara för män. Jag bad eleven om exempel och fick då förklarat att tex hugga sten kan ju bara män göra.. Behöver jag säga att det var väldigt underhållande att se minen när jag plockade fram och visade vad jag sysslar med. Vill ju gärna sprida känslan till alla unga att ge inte upp sina drömmar, utan kämpa för att uppnå dem. Även när det är motigt gäller det att kämpa på.

Och stötta de små till att tro på sig själva och göra riktiga val. Som vår lilla treåring här i Gylsboda som håller efter dem som kastar skräp och visar hur lätt det är att plocka upp det istället. Hon och alla andra små tjejer skall veta att det är de som skapar förändringen.

Härliga ungdomar som ställer upp när det behövs, här har vi unga konstnärinnan Elin som hjälper lite äldre konstnärinnan Yvonne med ny teknik i smartphone. Såhär går vi framåt och fortsätter bli starkare. Genom att hjälpa och stötta varandra.

Här har vi besök av en underbar 80 åring som spräcker sin första sten & det efter att just ha klämt fingrarna i bildörren. Ännu ett exempel på power.

Och så har vi mamma Ulla som är en klippa i Sliperiköket. Nu går hon en ny rond och ger cancern på nöten igen. Vi ser fram emot att få tillbaka förstärkningen i köket snart igen.

Exemplen är många, listan kan göras lång. Zooma ut i närområdet, i landet, i världen. Vara medvetna om hur vi påverkar. Stötta, stärka, lyfta varandra- alla dagar. Och självklart, inte bara kvinnor. Förändringen gör vi ju tillsammans, alla kön. Men nu är det ju en dag om året som är internationella kvinnodagen.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Internationella kvinnodagen i Sliperiet