App uppe igen!

Varje gång jag simmar i det gamla stenbrottet (alltså nu tänker vi riktigt varma sommardagar) och ser upp mot de vackra väggarna tänker jag att nu skulle ju kameran varit med på simturen, för att dela de vackra vyerna med er. Nu löste det sig, när isen är tjock nog att promenera på. Nu går det bra att gå ut och fotografera från isen. Här är platsen där många badare hoppar i sommartid:

Här tittar vi tillbaka mot grillplatsen.

En av Pierre Nilssons ”Gylsinga” står & spejar ut över brottet.

Uppe till höger mellan tallarna skymtar gamla transformatorstationen.

En titt i det aktiva brottet ger en känsla av vad man har under sig när man promenerar på isen på gamla brottet. Här hänger de effektfulla isformationerna på väggarna som genomskinliga tjocka draperi framför det vackra svarta.

I Sliperiet har Pierre satt upp texter till sin utställning.

Han har byggt ett stort podie i olika nivåer för alla sina modeller. Idag har jag plockat ner många av de mindre podierna så det blir lite luftigare i hallen.

Så har vi en trevlig hälsning från föreningens fantastiska IT snille: ”Nu går det återigen att ladda ner Gylsboda Friluftsmuseum på App Store för iPhone och iPad! Så, om ni inte har appen sedan innan, gå in på App Store och ladda ner den!

Appen innehåller som tidigare möjligheten att läsa om de olika byggnaderna och lite om livet i Gylsboda kring sekelskiftet. Många platser har blivit uppdaterade med ny information och det har även lagts till lite nytt. Såklart kan du också om du är på plats se din position och lätt orientera dig i byn så du hittar rätt bland platserna.

Det finns också en väldigt häftig funktion som använder iPhone:n eller iPad:ens kamera för att identifiera byggnaden du står framför, så även den kan användas om du inte hittar rätt.

Om du inte har en iPhone eller iPad går det också att besöka hemsidan: www.gylsboda.se!

Tack David, passar perfekt såhär till Friluftslivets År, att friluftsmuseumsappen kommer upp igen!

Kommer uppdatera bilderna så fort våren kommer lite närmre.”

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för App uppe igen!