Tack Eltjänst Älmhult & info angående de närmaste dagarna..

I slutet av inlägget följer info ang de närmaste dagarna. Men först info från flydda dagar! Stort tack till Ingela Frid som hade med denna annons från Blekinge Läns tidning den 30/4 1904!! Grafvårdar till salu!

Ingela berättade även om en annons hon hittat där man vid samma tidpunkt sökte efter en smed till brottet i Gylsboda. I annonsen stod att läsa med feta bokstäver att endast helnyktra män kunde bli aktuella för arbetet..

Vi fick även tillbaka August Ericssons anteckningsbok om arbetet i brottet år 1910-1917 som Ingela nu digitaliserat så vi säkrat att innehållet finns kvar, även om något skulle hända med boken. Tack!!

Ingelas ring med rå sten passade fint på hennes finger

och Brittas två silverringar som skulle komplettera hennes tidigare vackra ringar passade också fint, pek- och långfingrarna är det som fått nya ringar.

De sista fyra rutorna som fanns kvar att laga i Sliperiet har nu Göran fixat till.

Denna dagen rivstartade vi med att hjälpas åt att rengöra skenorna som Eltjänst Älmhult så generöst sponsrar föreningen med. Stort tack för det!! Oliver & Paul borstade i rännorna och jag torkade rent, så snabbt det går när många händer hjälps åt!!

Thomas & Oskar var väldigt effektiva med att montera skenorna

och vi tackar dagens trevliga besökare för överseende med att det var lite rörigt med kabel att hoppa över på sina ställen osv.

Oliver, Paul & Mats har arbetat med väggarna i smedjan.

Lite som utredare som undersöker en brottsscen i en Hollywoodfilm ser de ut.

Det har gått undan här också, väggarna är rena & skall nu kläs om med gipsskivor.

Kaffe & middagspauserna är i vanlig ordning viktiga för diskussioner och planering av det fortsatta arbetet. Tack hela härliga gänget för en väldigt bra dag!

Nu till varför det inte kommer att bli några uppdateringar här förrän i nästa vecka, så vi passar på att önska en trevlig helg! De här två symboliserar hälsningen, med en önskan om en vilsam & skön helg.

Nu är det inte riktigt så att det är vila vi skall göra i helgen. Men jag skall ställa ut på Gallerinatten i Malmö. Mina & Bordings Diabasalster tillsammans med information och broschyrer om Sliperiet tar jag med till Gallerinatten.

För er som planerat besöka Sliperiet går det jättebra. Fred-sönd är det Per & Göran ni träffar kl 11-17. Jag tar inte med alla alster till Malmö, så det kommer att finnas de olika målande konstnärernas alster att se, träkonst och endel Diabas & silver alster. Nästa vecka är vi tillbaka med nya uppdateringar.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Tack Eltjänst Älmhult & info angående de närmaste dagarna..