Sliperiet Gylsboda Årets Hembygdsförening i Sverige år 2020.

Nu skulle vi ju skriva något klokt, men vad skriver man efter en dag som denna?! Vi är överväldigade. Ödmjukt tacksamma. Vi vet vilket fantastiskt jobb som görs ute i de olika hembygdsföreningarna och att vi utav de 2060 föreningar som finns i Sverige utses som Sveriges Hembygdsförbund 2020 är svårgreppat. Motiveringar och tal från Sveriges Hembygdsförbunds ordf Maria Norrfalk och Skånes Hembygdsförbunds ordf Sven Jensén rör oss på djupet. Tack!

Tackar också Linda Stjernqvist för alla de fina bilderna.

Sveriges Hembygdsförbunds ordf Maria Norrfalk
Skånes Hembygdsförbunds ordf Sven Jensén

På hela området som vi spärrat av har vi haft koll på att vi hela tiden varit max 50 pers. Med plastkort till besökarna (som spritats innan de delats ut till nya som släppts in på området) har det gått bra.

Många fina besökare gratulerade oss till utmärkelsen och vi vill understryka att alla som på något sätt stöttat som medlemmar eller på andra sätt har del i detta. Här är det Gunilla & David som gläder oss med varma gratulationer. Gunilla som hjälper till mycket med bl a tvätt, David har ställt upp med underhållning vid ett av våra tidigare evenemang.

Diplomet skall få en hedersplats i Sliperiet <3

Max som varit med från start och burit skrot, röjt & grävt och Ellen som hjälpt till bl a i skogscefét vid festivalen sitter här med lilla Liv- som firade sin andra födelsedag i Sliperiet.

Ulla på språng i vanlig ordning. Bakar, kokar kaffe, diskar & står i.

Daniel som bjudit på musikal i dagarna två, heeeelt fantastiskt! Tänk att vi kan bjuda våra besökare på en sådan upplevelse!

Goda grannar som är med i föreningen och hjälper till på olika sätt fick vara med vid prisceremonin. Det tycker vi är värt mycket. Nenne med fam som kom och hjälpte oss trimma gräset inför helgen och som stöttar oss som medlemmar mm. Fam Kronqvist som försett oss med alla fina gamla bilder. Och färgsprakande Mette som är suppleant i styrelsen.

Och här har vi Tommy & Mats, Tommy från LGIF som vi samarbetar med på olika sätt och Mats som får vara ganska mycket alltioallo.

Per & Göran, slitvargar som också kan benämnas som alltiallo.

Vissa som också hjälper till när vi har skogskafé & annat behöver ingen presentation 😉

Styrelsen, medlemmarna, sponsorer- vi vill inte missa någon. TACK ALLA!!

Det var några av de fina bilder vi fått från Linda. Tack!

Mer om den uppskattade upcyclingutställningen och resultatet av omröstningen får vi ta i ett annat inlägg. Nu får vi smälta dagens upplevelser.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Sliperiet Gylsboda Årets Hembygdsförening i Sverige år 2020.