Vi är nominerade av Skånes Hembygdsförbund, till ”Årets Hembygdsförening”! TACK!

Gick i djupa funderingar på morgonrundan, kring de prövningar verksamheten genomgår just nu- hos oss precis som hos de flesta kulturella verksamheter och andra. Men samtidigt är det omöjligt att låta bli att slås av naturens skönhet och den helt unika miljön omkring oss. Ni förstår, med sådana vyer på morgonpromenaden måste man ändå fyllas av hopp.

Efter en dags arbete i Sliperiet med besök bl a av Tostabodas egen bidrottning Eva som är vår honungsleverantör (det finns alltså lite nya burkar nu för den sugne) kom jag hem ikväll & slog på datorn. Möts då av detta på Skånes Hembygdsförbunds facebooksida:
”Varje år utses Årets hembygdsförening nationellt. Nu är vi klara med vår nominering i Skåne. Den lyder: ””Sliperiet Gylsboda har ett mycket genomtänkt koncept, där man tillgodoser industriellt kulturarv, kulturturism och öppenhet för alla. Samhället historia, landskapets utveckling och förutsättningar samt kringliggande samarbetspartners finns med i det totala konceptet, vilket ytterligare stärker föreningens insatser. Man har också på ett förtjänstfullt sätt integrerat den kringliggande naturen i stenbrottsmiljö med den industriella verksamheten som en gång var. På de guidade vandringarna ges en mycket god inblick i hur landskapet har påverkats av stenbrytningen. Verksamheterna är omfattande och såväl lokala hantverkare och kulturintresserade som nyanlända och utländska hantverkare och kulturellt intresserade avlöser varandra i detta natur- och kulturcentrum”. Nu håller vi tummarna! http://www.sliperietgylsboda.se/ ””

Wow!! Tjohoooo, så fantastiskt!! Av alla, alla fina hårt arbetande föreningar har vi blivit nominerade som Skånes representanter i den nationella uttagningen. Man blir ju alldeles stum! Nomineringen är verkligen ett kvitto på att vi är på rätt väg, nu fortsätter vi på den!

Försökte i alla fall hittar ord att kommentera inlägget: ”Det var verkligen en glad överraskning, tack! Så glädjande med denna uppmuntran i dessa tuffa tider. Tackar ödmjukast för detta, känns nästan överväldigande att vi valts ut bland alla fantastiska föreningar <3 Passar på att skicka en hälsning till alla som kämpar i verksamheterna nu när det mesta måste ställas in- kämpa på, tillsammans skall vi komma stärkta ur detta.”

För visst måste det vara så! Det måste vi ju, alla vi som kämpar. Vi måste hjälpas åt, stötta varandra & supporta på de sätt vi kan, så skall det gå.

Vill ni vara med på Sliperiets fortsatta resa, och vara med och stötta oss genom den tuffa tid som är just nu? Och samtidigt se hur det går i den nationella konkurrensen, det är ju superspännande! Välkomna som medlemmar, häng med i den fortsatta uppbyggnaden och se var det hela hamnar. För detta är bara början. Tack <3

Medlemsskap för familj är 200 kr per år. Vi tackar alla som redan är medlemmar & hälsar alltid nya välkomna. Hur mycket eller lite man än vill engagera sig i verksamheten så är alltid medlemskapet ett stöd vi är innerligt tacksamma för. Det är ju vi tillsammans som är Sliperiet Gylsboda, vi tillsammans som är nominerade. Så grattis till oss allihopa! Och tack- igen!

Vill du också vara med? Skicka mail till medlem@sliperietgylsboda.se med era uppgifter som namn och telefonnummer, så lägger vi till er i medlemsregistret! Swish: 123 576 3867 Bg nr 344-1912. Tack!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi är nominerade av Skånes Hembygdsförbund, till ”Årets Hembygdsförening”! TACK!