Konstlotteri

Vilken strålande dag vi bjudits på idag! Efterlängtad sol & underbart väder för utomhusarbete. Det har inte blivit så mycket gjort inne i Sliperiet, men trevligt med alla besökare som kommit förbi- då blir det ju automatiskt paus i arbetet. Det är den här typen av lyktor som är under tillverkning just nu, Bordings ”Grotta”.

Ibland får vi önskemål om bilder från processen, så här kommer några sådana. Jag tog en bild när jag sågade ämnen, men den blev för mörk, så det får bli en bild på ämnen när de är sågade istället.

Formen huggs fram ur ämnena, sen är det dags att borra. Har kommit på att det är en stor finess med borrandet. Det tar på precis rätt ställe för att ge träningsvärk i ”gäddhänget”, det måste ju vara jättebra!

Sen hugger man loss kärnan & så borras resten av hålen innan kanten runt foten bryns & lyktan är klar för rengöring & så blir resultatet som på första bilden ungefär.

Karin kom för att leverera min drejskiva som stått hos henne sedan jag köpte den. Nu får den bo i keramikverkstaden.

Gunilla & Göran har fortsatt sorterandet av Veranenmålningarna i em och valt ut några målningar att börja med att rama in till konstlotteriet Göran håller på att organisera till föreningen. Inom kort förklarar vi hur lotteriet kommer att gå till, så ni vet hur ni skall göra för att få chansen att vinna något ur Veranens kvarvarande konstskatt. Här har vi honom, Raimo Veranen. Skickar ofta tacksamma tankar till honom. Det var alltid intressant att diskutera konst med honom.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Konstlotteri