Vi summerar 2019 och riktar ett stort tack till er alla!

Några av årets större händelser har varit:

Den 9 mars invigdes mineralsamlingen som sedan har fortsatt att dra många besökare och geologiföreningar. En av samlarna, Hans-Eric Frodig höll en uppskattad och lättsam föreläsning kring samlingen. Konstnär Bodo Langner hade samtidigt vernissage på sin utställning med Keramiktavlor. Samlingen har även gett upphov till den resa som erbjuds via Sydresor och som nu börjat bokas för kommande år. Många grupper av geologiintresserade har besökt oss för att se på den unika samlingen.

19-22 april hade Sliperiet sin första påskutställning och fick med den vara del i Humleslingans Konstnärsgilles konstrunda. Påsken blev en succé och påskutställningarna kommer att fortsätta arrangeras i Sliperiet.

24 april hade en avdelning från Ikea sin avdelningsaktivitet förlagd hos oss, då de bl a fick jobba med teambilding genom att spräcka ett Diabasblock med kil & bleck.

Under våren utökades Sliperiets sortiment med en del av Christer Bordings vackra design i Diabas.

12 maj var det dags för nästa vernissage. Yvonne Omdal och Fredrik Lindqvist kompletterade varandra väl med textila verk på väggarna och keramikskulpturer på bord och podier. Även denna utställning blev uppskattad och välbesökt. Här ingick vi samtidigt i ”Mitt Europa”. Tillfället var samtidigt Sliperiets ettårsjubileum.

Den 20 juni fortsatte vi vår påbörjade tradition med att bjuda personalen från stenbrottet och krossen på midsommarlunch, som ett litet tack för gott samarbete.

24-29 juni ingick vi i Nässelfrossan med utställningar, rundvandringar och runristning. De bokningsbara tillfällena blev genast fullbokade och vi såg att intresset var stort. 

6 juli användes Sliperiet för den årliga byafesten i Gylsboda, ett steg i att låta invånarna få glädje av byggaden & verksamheten & ett litet tack för att de står ut med trafiksituationen som uppstår med stora mängder besökare vid våra evenemang. Även byns jubilarer, namngivningsceremonier mm har firats i Sliperiet under året.

8 juli höll Rudolf Gereroth i en runristningsdag för barn medan föräldrarna bjöds på kaffe och rundvisning i Sliperiet. 

Gylsbodafestivalen som hölls den 3 augusti drog många besökare från både närområdet och mera långväga besökare. Uppskattningsvis ca 2000 besökare under dagen. Flera nya utställare och nya aktiviteter i form av arbetande smed, uppträde från scen för både vuxna och barn, matservering från uteköket osv gjorde dagen fantastisk.

Redan helgen efter festivalen, den 10 aug, arrangerade LGIF sin auktion hos oss och vi hade i samband med det konstauktion på några av Veranens alster. Många av dem blev sålda och föreningen skickar tacksamma tankar till Raimo och till Anna som donerade verken till oss.

31 aug-1 sept var vi del av Älmhults Konstrunda med våra stående utställningar & utställare kompletterat med gästutställare.

8 sept kulturarvsdagen samt vernissage för Magnus Peterssons akvarellutställning. Utställningen drog mycket besökare under hela utställningsperioden som varade fram tom 2 nov.

14 sept Geologins dag. Föreläsare Patrik Axelsson berättade om geologiresor, samlingarna visades och det gavs gott om tid för besökarnas frågor till föreläsaren. Inför dagen fick vi generöst plats på LGIF´s loppis i Lönsboda där vi har belysta skåp med delar av en gologisamling som en liten presentation av vad som finns hos oss.  

9 nov hade vi som arbetar med uppbyggnaden vårt första firande då vi tog ett avbrott i arbetet & firade att det första Leaderprojektet är slutredovisat & godkänt.

Julens Event 3:e advent 14-15 dec, då ett antal konsthantverkare och konstnärer bjöd in till julmys i Sliperiet blev mycket välbesökt och uppskattat. Underhållning båda dagarna och fikaservering med hembakat satte pricken över i:et för julstämningen.

Med detta önskar vi ett gott slut på året 2019 och riktar ett stort tack till alla våra medlemmar, till alla våra sponsorer och samarbetspartners, till alla besökare, alla som hjälper oss att sprida information om oss, alla som på olika sätt stöttar och hjälper till i uppbyggnaden, våra utställare osv osv. Stort tack och så laddar vi om för ett Gott Nytt År 2020 då vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med er alla.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vi summerar 2019 och riktar ett stort tack till er alla!