Rapport, vad som händer inom kort:

Vi går mot slutet av augusti & snart är vi inne i september. Men vi tänker inte slå av på takten för att sommarmånaderna är förbi. Tvärt om! Kanske tillströmningen av turister avtar något & då får vi ju anstränga oss lite extra för att attrahera besökare. Så för att ni skall kunna fylla i almanackan får ni en liten blänkare här:

Redan nu den 31 aug & 1 sept är vi en del av Älmhults konstrunda. Öppet 11-17 båda dagarna. https://almhultskonstforening.se/sliperiet-gylsboda-almhult-konstrunda-2019/ Vi är ett antal utställare som visar vår konst, bl a Bodo Lagner med keramiktavlor, Sculptor Justas med skulpturer, Rudolf Germeroth med runstenskonst, och på plats finns Karin Linderoth med böcker, originalmålningar, akrylmålningar och Pia, Lindberg Diabas & silver, med smycken & skulpturer i Diabas & silver är på plats & ser även till att ni kan få en fika hos oss på konstrundan. Något av Raimo Veranens verk kommer ni också att ha möjlighet att bli ägare till under konstrundan & ett urval av Christer Bordings design finns också på plats. En liten bildkavalkad med smakprov från några av utställarna:

Karin Linderoth, akryl
Lindberg Diabas & Silver samt i de höga hyllorna: Bording Diabas
Raimo Veranen, akryl
Sculptor Justas, mässing & Diabas
Rudolf Germeroth, Diabas & trä

Över till nästa evenemang: Kulturarvsdagen 8 sept i år med tema konst. Vad passar då bättre än en vernissage med fantastiska konstnären Magnus Petersson. Vi är så glada att Magnus valt att ställa ut hos oss, tidigare har han bl a ställt ut på Liljevalchs! Konstnären själv finns på plats vid vernissagen kl 11-16. Fika finns.

Geologins Dag den 14 sept deltar vi med öppet hus. Den stora samlingen mineraler & fossiler finns till beskådan. Kl 13-16 har vi öppet, kl 13.30 får vi lyssna på en föreläsning av Patrik Axelsson kring hans geologiresor. Fika finns. Och utställningen med Magnus Petersson hänger kvar.

61175173_2358460847709530_8376016921119686656_n.jpg

Det var lite av vad som händer i närtid. Lite kul att se att det spridit sig så med insektsinvasionen jag skrev om häromdagen..

Bland dagens alla besökare sågs en liten ovanlig besökare som säkert kommit just bara för att se på de andra insekterna:

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Rapport, vad som händer inom kort: