Historiens vingslag

Det har varit händelserika dagar med många trevliga besökare i Sliperiet.

På bilden är det dels besök från Amerika & dels en kvinna som har sina rötter på Per Perssons gård i Gylsboda. Gården var en av de två där man först hittade Diabasådran. Niklassons gård var den andra, den finns kvar. Perssons gård köptes efter en tid in av ”bolaget” som hade Diabasbrytningen. Det var kvinnans mormors mor som förhandlade upp priset för brytning på Perssons ägor till det dubbla mot vad Niklassons fick. Dock blev resultatet att man bröt mest på Niklassons- det blev ju billigast så

Ni som besökt oss & blivit guidade har hört om kvinnan som gjordes om till enebuske på fotot av stenarbetarna. Hennes barnbarnsbarn besökte oss också och vi fick bekräftat att det var så att kvinnans liv slutade i tragedi med att hon hängde sig från en stege.

Robin & Bastian, först ut på Boulebanan bland besökarna.
Max & Oskar provspelade också
Fikapaus
Underbart med alla trevliga besökare, många riktigt långväga
Anette har gjort snyggaste hållaren för Sliperikassarna, med Diabasfot
”Internetkafé” i uteköket. Eller snarare så att vår IT support & sekreterare hjälpte oss med div ärenden med bl a nya mailadresser till sliperietgylsboda.
Efter en trevlig kväll i uteköket flyttade vi in för en kopp kaffe & fortsatt arbete med div ärenden.

Vi har fortsatt röjandet i keramikverkstaden idag.

Tackar för fantastiska dagar i Sliperiet, fler spännande historier som vi fått till oss från besökarna. Mer om det en annan dag, ögonen vill falla ihop efter en lång och fin dag i Sliperiet.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Historiens vingslag