Diabas från Gylsboda reser med Brygghus 19.

Hmm, vilken skall vi välja? Jo, den här får det bli. Och så en till ungefär likadan. Med en polerad sida & resten rå Diabas. Dan-Magnus från Brygghus 19 i Karlshamn besöker Sliperiet av en alldeles speciell anledning. Han skall välja ut Diabas som skall ut på äventyr tillsammans med honom.

Nu reser han tillsammans med den utvalda Diabasen till USA för att brygga öl. Ja, Diabasen skall vara med i själva processen. Närmare bestämt i kokningen. Hur häftigt är inte det?! Användningsområden för Diabas finner inga gränser. Idén att ta med en svensk unik mineral med en så rik historia att berätta tycker jag är helt genialisk! Det vävs samman på så många olika sätt. Diabasen som finns i stora minnesmärken i USA kommer nu i mindre format & är med när ett nytt trendigt öl skall bryggas. Brygghus 19 i Karlshamn ligger nära AK Fernströms kontor i Karlshamn. Det var de som en gång hade brytningen av Diabas i Gylsboda, ni vet Disponent Fernström vars porträtt hänger i Sliperiet:

36863947_2291853024164484_5789636844383633408_n

Jag är så glad och tacksam att vi i Sliperiet Gylsboda fick frågan så vi har chansen att vara del i det spännande projektet. Jag tror Disponenten också tycker det är roligt när Diabasen finner nya vägar och användningsområden.
”En hobby som gått över styr” var beskrivningen på hur Dan-Magnus blev bryggare. Den benämningen stämmer ju precis lika bra in på mig.. Fantastiskt roligt att träffa likasinnade som brinner för att utveckla sin nisch, gärna med lite crazy idéer långt utanför boxen. Nu väntar vi med stor spänning på hur ölen kommer att bli. Och vad kommer den att få för namn? Spänningen är olidlig!

Tackar gamla goda kollegan Jörgen från Volvotiden, gemensam bekant som knutit ihop Brygghus 19 med Sliperiet Gylsboda. Det här är bara början tänker jag!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Diabas från Gylsboda reser med Brygghus 19.