Vem kan vara intressantare att lyssna till än: Ewa-Gun Westford?!

Härliga dagar med trevliga besökare från många olika länder. Tack! Diabasskulpturerna av Roland Tilajcsik får mycket uppskattning.

Även övrig konst och konsthantverk uppskattas mycket, som böcker, måleri, konsttryck och alster i trä, keramik, Diabas, silver mm.

Kvällar tillbringas med festivalförberedelser, bak, brobygge och planering. Nu även planering för ännu en musikkväll efter festivalen- mer om den när det är riktigt spikat.

Nu till något som däremot ÄR spikat. Jag nämnde att det uppstod en utmaning i slutet av förra veckan, som måste lösas. Det var Marianne Mörck som meddelade att vi behövde byta datum för festivalen för att det skall funka för henne. Det kan vi ju inte, när allt annat är planerat för datumet. Ingen skugga skall falla över Marianne, hon har helt legitim anledning och hon har verkligen slagit knut på sig för att lösa det hela. Rickard Söderberg var ett naturligt val som Marianne kontaktade för att be om att vara ersättare. Han hade gärna gjort det men är på Stockholm Pride den 5 aug. Hon kontaktade även ”Babsan” som försökte byta bort sin medverkan vid Stockholm Pride för dagen- något som inte lyckades. Vi är ledsna att det nu inte blir Marianne Mörck ni får lyssna till denna gången, men vi är glada att kunna meddela att vi har fått in en fantastisk ersättare. Vi kunde inte önskat någon mer intressant , kompetent och samtidigt underhållande. Ni känner igen henne från TV, där hon ofta framträtt som polisens presstaleskvinna. Ewa-Gun Westford kommer och berättar på ett humoristiskt och lättsamt sätt om bl a vikten av kommunikation, utbildning, kultur och kärlek. Om att aldrig ge upp trots förluster, sorger och utmaningar. Ewa-Gun har också insikt i hur det ständigt granskade polisväsendet målats upp av media och samhället de senaste decennierna. Hur går diskussionerna inne på polisstationen efter en stor skandal?

  • Ett unikt tillfälle att lyssna till Ewa-Gun som med värme humor och dialog förklarar för medborgarna vad polisen gör och varför.
  • Få en verklig och klar inblick i vad som är sant och falskt i massmedias rapportering kring polisens arbete. Med respekt för både journalism och polisväsende ger Westford en ärlig tolkning av hur polisyrkets status förändrats genom åren.
  • Hoppfull, intressant och ovärderlig information om att som kvinna ta sig fram i en mansdominerad bransch. Ewa-Gun Westford har inte bara överlevt – hon har också trivts bra och gjort karriär.

Om Ewa-Gun Westford 

Ewa-Gun Westford pekar på sin aldrig sinande nyfikenhet som den största orsaken till att hon blev polis i slutet av 70-talet. Kvinnliga poliser ansågs på den tiden inte vara lika bra som männen, vilket triggade henne att kämpa dubbelt så hårt.

Det är en inspirerande historia om att vända motstånd till motivation. En stor del av historien berättas i boken ”Mitt Wallanderland” (2012) som hyllades för sin ocensurerade och underhållande beskrivning av hur det är att arbeta som polis. Gestaltningen av den säregna relationen till Kurt Wallander är en rolig och lättsam kontrast till adrenalinfyllda jakter på kriminella och hanteringen av ibland rättvis – ibland orättvis – kritik från massmedia.

Sin talang och passion för kommunikation har inte bara gynnat poliskåren, utan också medborgarna. Polisyrket är mytomspunnet från vår svenska deckartradition, och också under ständig granskning från media, myndigheter och samhället. Att få fram sanningen om hur polisens arbete går till är med andra ord svårt. Ewa-Gun Westfords föreläsningar om vad polisen gör – och varför – är därför mycket uppskattade runt om i hela landet.

Hon uppmuntrar också till dialog och tycker om att diskutera svåra och kontroversiella frågor. Oavsett vilken fråga det gäller bjuder Westfords föreläsningar på en sanningsenlig inblick i polisyrket, med mycket humor och värme.

Kom och lyssna, vi lovar att ni kommer att uppskatta det!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Vem kan vara intressantare att lyssna till än: Ewa-Gun Westford?!