Härlig söndag, drama utanför dörren och glädjande ringar på vattnet från H22.

Vilken härlig söndag det blev! Men, hur kan det bli annat, med allt detta vackra omkring oss!

Eller hur, visst är det ljuvligt?!

Fantastisk konst av Dagmar Glemme.

Och massor med besökare, både från när och fjärran.

Stort tack alla härliga besökare som kom idag.

Rudolf Germeroth har varit i skapartagen igen. Detta skepp med hållare för värmeljus har seglat in hos oss.

Detta drama utspelades i Gylsboda, i verkligheten, idag (ni som såg på Kurt Olsson vet att han brukade säga i Sverige, i verkligheten, idag). Sniglarna är i färd med att äta upp masken. Det fick mig att tänka på projektet som fick statligt miljonstöd för ett par år sedan, för att skapa konst med maskar och svampar som mottagare. Jag läste mycket om projektet för att försöka förstå vad det var man ville med det. Man ville alltså skapa konst för daggmaskar och svampar.. I ett uttalande oroade sig skaparna om den uppenbara risken att denna publik skulle äta upp varandra. Kanske var det därför jag kom att tänka på det idag. Eller så var det för att vi fick avslag på vår ansökan om vidare renovering av verkstäderna för att skapa bättre utrymme för fler konstnärer och möjligheter för artist in residence. Men vi säger som Tony Rickardsson, vi är inte bittra, ha, ha. Det är säkert så att det är mer relevant och utforskande med projekt för daggmaskar och liknande. Eller om bilars känslor, som ett av projekten handlar om som fick bifall i år. Jo då, vi förstår, det ÄR bra att tänja på gränserna och vara utforskande, så vi gratulerar och lyckönskar dem innerligt och skall på intet sätt raljera över detta.

Glada är vi över att det där näradödenframträdandet på H22 faktiskt redan givit ringar på vattnet. Helsingborgs Museum (en av de stora museiaktörerna i Skåne och i Sverige) hade visst representanter som lyssnade och ville veta mer, så på torsdag får vi besök från dem och vi får då möjlighet att visa Sliperiet Gylsboda och den speciella omgivningen här. De ville prata turistmål på landsbygden och det gör vi så gärna. Kul, kul.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Härlig söndag, drama utanför dörren och glädjande ringar på vattnet från H22.