Sliperiet med tomten Slipis i spetsen önskar alla en fin första advent.

Föreningens medlemsansvariga, keramiker & konstnär Yvonne Omdal, har avbildat Sliperiets hustomte i keramik.

Här står Slipis & hälsar välkomna när ni kommer. Han är stolt över den fina utställningen med George Badawis skulpturer som han omges av. Nu önskar han å Sliperiets vägnar en fin första advent till alla!

Otroligt vackra skulpturer möter er i utställningshallen.

Första advent kl 15 kan ni kombinera ett besök i utställningen med adventsfika med EXREMT goda kakor som Zache bakat. Det blir kakfrossa med Zaches adventskakor. Innan dess har vi kransbindning med florist Martin, dit finns det en plats kvar om någon är sugen. Kl 13 drar vi igång.

Evelyn är också en baddare på bakning. Sista prao dagen blev det nybakade frallor till lunch.

”Stöt saffran med en sockerbit” står det i det gamla receptet på lussekatter. Stöta med en sockerbit?? Nog är det bättre att stöta i en mortel, med en mortelstöt!! Jo, det är sant, det var så jag läste receptet första gången jag bakade lussekatter för många år sedan. Ibland får man väl bjuda på att man är lite mer än lovligt knäpp. Tyckte det verkade SÅ konstigt om man skulle stå & dutta med en sockerbit på saffran.. Nej, men nu skall ju sockerbiten stötas ner tillsammans med saffran och vad kan då vara bättre än en vacker Bording mortel att stöta i?!

Örhängen är också under arbete i Sliperiet, måste provköras under arbetet för att testa att de känns bra.

Tack alla trevlig besökare och alla som kommer för att prova Stenbrottsslingan. Och tack Norra Skåne för fint reportage.

Och så klart, tack alla som kommer för att se utställningen. Den är väl värd att se.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Sliperiet med tomten Slipis i spetsen önskar alla en fin första advent.