Missa inte att anmäla er! Välkomna på föreläsningskväll med mat av unge mästerkocken.

Höstdagar av denna kalibern är lätta att stå ut med. Sol som värmer, höstfärger som låter omgivningen se ut som en väl balanserad målarpalett.

Entrén till Sliperiet är inget undantag, här samsas också höstfärgerna på bästa sätt i solskenet.

Gylsar som tronar på sin hög av Diabas harmonierar även han med höstens färger.

Johnny Kvarnhammar med familj kom med en USB sticka fulladdad med fantastiska gamla Gylsbodabilder. En fantastisk resa i tiden, många bilder tar oss tillbaka till tidigt 1900-tal. Stort tack för att vi får tillgång till bildskatten!

Häromkvällen var det styrelsemöte. Före ordinarie styrelsemöte hade vi genomgång med Josefine som arbetar med Friluftslivets År och LONA. Slingorna som kommit till under året är ett fint tillskott, idag har vi tex haft trevliga besökare som provat såväl promenadslingor som cykelleden mellan oss och Breanäs.

Idag har vi också haft besök av Gerda och Dieter Kock från Tyskland. De är familj till Karl Heinz Fischer som är den som samlat alla fossil som vi visar i glasskåpen. De berättar att Karl Heinz hade ett brinnande intresse för fossil och för att leta nya fynd till samlingen. Nu fick vi veta att han gått bort och vi skickar tacksam tankar för att vi får visa den unika samlingen. Väldigt roligt att få träffa Gerda och Dieter!

Besökarna fortsätter avlösa varandra. Denna trevliga trio tror vi att vi kommer att få se mer av här. Två av dem skapar redan i Diabas, här finns ju plats för flera på huggebacken så kanske det blir en ”huggarehelg” eller nått framöver. Kul, kul.

När hösten fortsätter sitt framtåg kan det vara skönt att ha något att se fram emot. Här blir det en fin kväll med god, värmande mat och en föreläsning som är intressant på många plan- kvinnohistoria genom konsthantverket med de skånska spedetröjorna som dekorerades olika beroende på vilken by de skapades i. Färdiga tröjor och set för att skapa sin egen tröja kommer också att finnas med. Det finns platser kvar, så passa på. Gör något kul med kompisgänget, familjen eller ta en kväll bara för dig själv.

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Missa inte att anmäla er! Välkomna på föreläsningskväll med mat av unge mästerkocken.