Kreativa människor från olika länder möts

Men vad ÄR det som händer i Sliperiet?! Med besökare hela dagarna & full aktivitet långt ut på kvällarna. Jo, det är Micke Johansson & Karoon Khosravis glaskonst som beundras av alla fina besökare om dagarna & på kvällarna jobbar vi järnet. Nu blev det en taskig bild med konstigt blänk & skuggor & konstigheter, men ni ser i alla fall ungefär. Den fina, fina glasdroppen från Micke Johans konstglas & Bordings design på skulpturen. Den har flyttat in på galleri Källan i Falsterbo idag, tillsammans med andra alster ur Bordings design & några av mina smycken i Diabas & silver.

Filmvisning & fika blir det för många av våra trevliga besökare. Filmen på när Micke är igång & skapar i hyttan. Den funkar bra tillsammans med hembakade frallor, kaffe & kakor.

Efter långa kvällars arbete kan det vara trevligt med gemensam middag. Här är det Roland, Ungers stenkonstnär som håller till i Göteborg i vanliga fall men som jobbar med oss några dagar nu som lagat en riktigt smaskig ungersk surkålsgryta. Paul, vår tyske allkonstnär & Elin som målar (och sjunger och spelar) ser till att vi har lite fin musik att lyssna till under middagen. Jag som hade en vision en gång när huset stod tämligen övergivet älskar när det börjar få det liv som jag drömde om, med olika kreativa människor från olika länder som möts. Underbart!

Då är det ju lite kul att få läsa så fina rader i tidningen. Tack.

Ibland kommer det trevliga besökare förbi på kvällarna också. Här är det Cilla som kom förbi & som får se lite av Rolands fantastiska arbete som han har bilder på i datorn. Stora människosiluetter i Diabas, SÅ häftigt!

Arbetet i smedjan har gått framåt med stormsteg. Per visar upp hur långt team smedjan kommit.

Paul har sammanfattat sina intryck under sin tid i ”Gylsboda City” i ett konstverk som han lämnar till oss med stor glimt i ögat. Mycket interna skämt inbakade i den, härligt Paul!

Så önskar vi alla våra följare en riktigt trevlig helg! Har ni inte sett Mickes utställning så går det bra att göra det, den står kvar året ut så varmt välkomna. Ni kommer inte att bli besvikna!

Liked it? Take a second to support Pia Lindberg on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Kommentarer inaktiverade för Kreativa människor från olika länder möts